Selectați pagina

Republica Moldova a fost trecută pe harta turismului sexual

Republica Moldova a fost trecută pe harta turismului sexual

turism-sexualIndustria turismului sexual a luat avânt în ultimii ani, în ciuda eforturilor naţionale şi internaţionale de stopare a fenomenului. Abuzurile sexuale sunt şi ele în creştere.

Un nou studiu arată că au apărut noi destinaţii pentru turiştii în căutare de plăceri sexuale, ca urmare a faptului că zborurile s-au ieftinit. Internetul este cel de-al doilea “vinovat” pentru expansiunea turismului sexual.

Pe lista noilor destinaţii se află Portugalia, Moldova şi Ucraina în Europa, iar în Asia sunt patru noi ţări: Burma, Laos, Vietnam şi Cambodgia, scrie The Telegraph.

Cel mai complet raport cu privire la industria turismului sexual, realizat de ONU, Global Study on Sexual Exploitation of Children in Travel and Tourism, mai arată că profilul turistului sexual s-a schimbat.

Nu mai este doar bogătaşul occidental între două vârste care merge în ţările sub-dezvoltate şi care caută metode noi de abuz asupra femeilor sau copiilor, ci şi sunt şi expaţi, oameni de business detaşaţi sau în interes de serviciu şi care se manifestă mai ales ca abuzatori “situaţionali”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii