O noua investigatie dezvaluie ca 300.000 de copii au fost vanduti pe o perioada de 50 de ani in Spania.

Copiii erau traficati printr-o retea secretea de doctori, asistente, slujitori catolici, pana in anii 90 se presupune. Insa cine stie daca reteaua nu opereaza si astazi.

Sute de familii carora li s-au luat copii de catre guvernul spaniol in spital, se lupta acum sa faca o investigatie sa afle ce s-a intamplat cu copiii lor. Majoritatea mamelor li se spune ca bebelusii au decedat la scurt timp dupa nastere. Femeilor adeseori tinere si necasatorite li se spunea ca nu li se poate arata cadavrul sau sa le faca o inmormantare.

In realitate, acesti copii erau vanduti catre cupluri care nu puteau face copii, care aveau o situatie financiara buna si la care se credeau ca ar fi primit o educatie mai buna.

Documentele oficiale erau falsificate, astfel ca numele parintilor adoptivi apareau pe certificatele de nastere. In multe cazuri se crede ca parintii adoptivi nu stiau ca acesti copii fusesera furati, ci credeau ca mamele i-au cedat spre adoptie.

Scandalul a luat amploare dupa ce doi barbati Antonio Barroso si Juan Luis Moreno au descoperit ca fusesera furati cand erau mici. Tatal domnului Moreno s-a confesat pe patul de moarte fiului sau ca acesta a fost cumparat ca bebelus de la un preot catolic din Zaragosa. I-a spus fiului sau ca au fost acompaniati de alta failie pe nume Barroso care au platit 200.000 de pesetas pe copil. Suma reprezenta pretl unui apartament in Spania la acea vreme, astfel ca parintii au platit suma in rate timp de 10 ani.

Testele ADN au confirmat ca ADN-ul nu corespondea intre tata si fiu, iar maicuta care a transactionat afacerea a recunoscut fapta.

Cand acest caz a fost facut public, mii de mame au prins curaj iesind cu declaratii despre nasterea copiilor lor,despre care li s-a spus ca au murit dupa nastere, ele necrezand acest lucru la acea vreme.

Au iesit la suprafata zeci si zeci de marturii, multor mame li s-a spus imediat dupa nastere ca bebelusii lor au decedat si li s-a aratat un cadavru de bebelus inghetat, ceea ce le-a trezit suspiciuni.

In tarile cu monarhie, disparitia de copii la nastere nu e o practica straina, deoarece copii erau furati si pentru ritualuri masonice, sataniste ca sacrificii de copii in Casele Regale, pedofilie si toate monstruozitatile in care mai este renumita si acuzata Casa Regala europeana ca este implicata. aceste furturi se faceau chiar prin intermediul bisericilor sataniste, preoti catolici, manastiri catolice, internate, orfelinate.

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2049647/BBC-documentary-exposes-50-year-scandal-baby-trafficking-Catholic-church-Spain.html