Selectați pagina

Reguli NOI pentru înmatricularea mașinilor

Reguli NOI pentru înmatricularea mașinilor

Autovehiculele și remorcile vor fi înmatriculate în R. Moldova în baza unor noi reguli, notează NOI.md

Schimbarea va intra în vigoare în momentul creării condiţiilor necesare pentru punerea în circulaţie a certificatelor de înmatriculare de tip nou.

Agenția Servicii Publice anunță că noile reguli vor intra în vigoare „nu mai tîrziu de 1 martie 2018”.

Regulile de înmatriculare conţin prevederi noi referitoare la eliberarea certificatelor de înmatriculare provizorie pentru probe şi a plăcilor cu număr pentru probe.

Proprietarii de vehicule sînt obligaţi să solicite înmatricularea acestora înainte de a le pune în circulaţie sau radierea lor, în cazurile prevăzute de legislaţia naţională. Totodată, în cazul schimbării oricăror date înscrise în certificatul de înmatriculare, titularul acestuia este obligat să solicite autorităţii emitente eliberarea unui nou document de acest fel.

Vehiculele importate în Republica Moldova vor fi înmatriculate pe numele persoanelor juridice şi fizice, cărora li s-au eliberat documentele vamale. Această restricţie nu se extinde asupra vehiculelor importate de către agenţii economici care au ca gen de activitate comercializarea vehiculelor, precum și asupra vehiculelor importate de către persoanele fizice şi transmise soţilor, copiilor şi părinţilor sau întreprinderilor ai căror fondatori sînt.

Documentul prevede și criteriile de clasificare a vehiculelor, a tipurilor de vehicule și de caroserie, ce vor fi incluse în pașaportul tehnic. Clasificarea unică a vehiculelor și a tipurilor de caroserii, utilizată în „Sistemul european de informații, referitor la vehicule și permise de conducere”, va face posibilă realizarea schimbului de informaţii dintre ţări în procesul de înmatriculare a vehiculelor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке