Selectați pagina

Reguli noi la completarea declarațiilor de avere

Reguli noi la completarea declarațiilor de avere

declaratie de avereFuncționarii publici care și-au suspendat temporar raporturile de muncă, inclusiv cei care și-au luat concedii pentru îngrijirea copilului vor fi obligați să-și completeze declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele de interese.

O decizie în acest sens a fost adoptată în ședința de ieri a Comisiei Naționale de Integritate.

Noua procedură a fost inclusă în contextul examinării rezultatelor controlului în cazul unei angajate din cadrul Departamentului Instituții Penitenciare, Aliona Litvinov.Aceasta nu a depus declarațiile pentru anii 2012-2013, motivând că se află în concediu pentru îngrijirea copilului începând cu data de 13 februarie 2013. În instrucțiunile privind modul de completare a declarațiilor pe venit este specificat faptul că persoanele ale căror raporturi de muncă au fost suspendate, depun declarațiile după ce revin în serviciu, însă CNI a stabilit că declaranții trebuie să depună actele chiar și în perioada suspendării.

Potrivit CNI, Aliona Letvinov trebuia să-și declare veniturile și proprietățile pentru anul 2013. În document urmau a fi indicate: salariul de la locul de muncă în mărime de peste 31 de mii de lei, transferuri bănești de peste hotare în valoare de 23 500 de ruble, două conturi bancare, un apartament și un automobil.

Dosarul a fost transmis spre examinare Procuraturii Generale.

Sursa: ziarulnational.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке