Vă sună cunoscut acest lucru?

“Regulile” comuniste par actuale și familiare

“Regulile” comuniste par actuale și familiare

În mai 1919, la Dusseldorf, în Germania, forțele aliate au capturat un document foarte important: „Regulile comuniste pentru revoluție”. În timp ce citiți aceste „reguli” acum, la peste 100 de ani mai târziu, țineți cont de ceea ce citiți și auziți în fiecare zi în presa de știri:

“Regulile” comuniste par actuale și familiare

A. Corupeți-i pe tineri; îndepărtați-i de religie. Faceți-i să fie interesați de sex. Faceți-i superficiali; distrugeți-le robustețea.

B. Obțineți astfel controlul asupra tuturor mijloacelor de publicitate:

1. Distrageți atenția oamenilor de la activitatea guvernamentală, concentrându-le atenția asupra atletismului, cărților atractive, pieselor de teatru și altor banalități.

2. Divizați poporul în grupuri ostile, insistând constant asupra unor chestiuni controversate fără importanță.

3. Distrugeți încrederea poporului în liderii săi naturali, ținându-i pe aceștia din urmă în fața disprețului, ridicolului etc.

4. Propovăduiți întotdeauna adevărata democrație, dar preluați puterea cât mai repede și mai nemilos posibil.

5. Prin încurajarea extravaganței guvernamentale, distrugeți încrederea, produceți teama de inflație cu creșterea prețurilor și nemulțumirea generală.

6. Promovați greve inutile în industrii vitale, încurajați dezordinea civilă și favorizați o atitudine îngăduitoare și blândă din partea guvernului față de astfel de dezordini.

7. Prin argumente prefăcute, provocați prăbușirea vechilor virtuți morale, a onestității și a sobrietății.

C. Determinați înregistrarea tuturor armelor de foc, sub un pretext oarecare, cu scopul de a le confisca și de a lăsa populația neajutorată.

Gândiți-vă la aceste lucruri, oameni buni, le trăiți acum, cu excepția punctului C.