Selectați pagina

Reforma contra invalizilor, neîncrederea statului în poporul creştin

Reforma contra invalizilor, neîncrederea statului în poporul creştin

invalidsGuvernul s-a adunat şi parcă la iniţiativa lui proprie (a cui este iniţiativa veţi vedea în continuare) a hotărît că nu vor mai fi grade de invaliditate 1, 2 şi 3, ci vor fi nişte cotaţii speciale pe care doar ei guvernanţii le pricep de tipul severă, medie şi accentuată dacă nu greşesc.

Vedeţi ştirea în linckul de mai jos:

http://www.publika.md/gradele-de-invaliditate-i–ii-si-iii-vor-disparea–iar-oamenii-cu-nevoi-speciale-vor-fi-incadrati-in-campul-muncii-detalii_1194011.html

Din cele mai vechi timpuri noi ca oameni creştini am fost învăţaţi de părinţi, de preoţi de oameni cu Dumnezeu în ei să iubim aproapele nostru ca pe noi înşine iar trufia, vanitatea este un păcat de moarte pe care îl condamnă credinţa nostră şi societatea. Pentru cene-ar trebui legi impuse în acest sens, pentru că cîrmuirea nu mai are încredere în noi ca popor creştin şi pentru că sub masca acestui ajutor pentru oamenii cu dizabilităţi se urmăreşte altceva.

Trebuie să fim înţelepţi deoarece cum se ştie Diavolul şi relele sale se ascund în detalii şi de foarte multe ori cei care vor să ne ajute de fapt vor să piardă.

Cel mai interesant este aici că nimeni nici guvernul, nici ministra Buliga, nici presa „independentă şi liberă” a Moldovei nu a întrebat părerea celor 178 mii de persoane cu nevoi speciale asupra cărora se răsfrînge această nouă lege. Dar de dragul reformei guvernul ne va impune pe toţi să înghiţim şi să tăcem.

Pentru reforma aceasta se vor cheltui iarăşi din bugetul de stat peste 3 milioane de lei, asta numai la faza iniţială de implementare, sume enorme vor fi cheltuite mai apoi pentru întreţinerea acestui sistem de scoatere a banilor din persoanele cu nevoi speciale.

Ei, guvernanţii au hotărît că toţi trebuie să lucreze şi un prim pas este impunerea invalizilor la muncă, sau cel puţin să le creieze impresia că ar putea să muncească ca să nu stea degeaba că vezi tu devine o greutate pentru stat şi banii cu care funcţionarii ar trebui să plece pe la călătorii peste hotare (vorba din popor s-a dus bou şi a venit vacă) trebuie să-i împartă cu alţii.

Mai pe simplu statul a hotărît să nu mai dea bani oamenilor care din anumite motive de sănătate nu pot munci la egal cu cei abţi de muncă, şi unica soluţie care au găsit-o este ca să-i impună să lucreze pe toţi. Şi sigur că nu puteau să o facă aşa pur şi simplu, polit-tehnologii le-au recomandat să creieze impresia că vin cu reforma de a-i ajuta pe aceşti oameni.

Nici pe departe, ce fel de ajutor este acesta, vă explic pe paşi ce va fi în realitate:

  1. Declară nule acele acte care atestă invaliditatea de anumit grad (1, 2, 3) ale persoanelor cu nevoi speciale.

  2. Vor impune un termen limită de 200 zile ca aceşti oameni să vină să-şi facă acte noi, în faţa unei pseudo-comisii adunate ad-hoc să demonstreze că ei cu adevărat au boala de care suferă şi cu adevărat poate obosesc mai repede sau nu pot să fie expuşi la acelaşi efort ca şi cei abţi.

  3. Comisia va apăsa pe toate căile formale şi neformale, psihologic şi administrativ asupra persoanelor vizate să îi convingă că pot munci şi trebuie să muncească, iar ca să se convingă de asta îi vor pune să alerge, să sară, să facă flotări sau mai ştiu eu ce.

  4. După lucrul comisiei (acesta va fi şi scopul comisiei date) se va determina ca prin minune că „oficial” 80% din cei testaţi pot munci mamă. Şi nu mai au dreptul să beneficieze de acea mică pensie socială.

  5. Se vor comite şi acte de corupţie, comisia şi membrii acesteia vor da clar de înţeles că pentru anumite favoruri materiale vor scrie documentul care trebuie ca persoana respectivă să nu fie impusă să muncească. (mecanism de estorcare a banilor)

  6. Vor face spoturi publicitare care arată cît e de bine să munceşti şi să fii prins de sistem, să-ţi toci minţile lucrînd chiar şi dacă este o anumită boală sau traumatism, vor găsi bani de publiciate, vor plăti actorii vor face PR este unica la ce se pricep, la zombare.

Cel mai mult mă enervează faptul că aceastei năpaste de reformă încearcă să-i dea un iz de pozitivism cică integrăm în societate pe cei cu nevoi speciale.

Domnilor guvernanţi şi presa aservită (ups scuzaţi presa liberă)! Nu trebuie să le călcaţi pe găt acestor oameni şi să le spuneţi că aşa într-un fel ei nu sînt integraţi în societate, farsa cu neintegrarea în societete tot voi aţi compus-o, această farsă cu discriminarea lor este un mecanism oribil prin care îi faceţi să se simtă prost şi neintegrat aceşti oameni, este o sperietoare care trebuie să lubrifieze un pic acest ferestrău cu care vreţi să tăieţi în oameni vii.

Cine nu sînt integraţi mă deştepţilor?, Cînd aşi văzut la noi în ţară cu popor creştin ca oamenii să-i desconsidere pe alţii doar din cauza sănătăţii? Da sînt şi au fost cazuri speciale în care anumiţi indivizi încalcă normele morale, etice, legislative dar acestea nu vor dispărea peste noapte pentru că scoateţi voi un ukaz nou de la gosudarstva asta a voastră. Dar aceste cazuri nu depind că este lege sau nu este.

Unicul sens al acestei legi este ca să-i facă pe aceşti oameni să muncească, să lucreze, şi nu contează pentru stat sau pentru privaţi dar oricum vor aduce bani în caznaua statului, bani din care se vor hrăni cei care le scriu reforme, bani din care beau ei la Cricova, bani din care se închid şcoli şi se fac concerte cu note clare de PR politic. Oamnii aceştia fiind neimplicaţi forţat de către stat în muncă pot prezenta un pericol real, deoarece au mai mult timp liber să vadă ce se întîmplă în jur, să gîndească mai bine, să vadă printre rînduri, să ia atitudine. Iar cînd un om are timp liber, începe să gîndească, să observe ce este bine şi ce este rău, acesta devine un pericol pentru sistem. Şi sistemul face un atac preventiv lipsind aceşti oameni care din voia sorţii au ajuns să aibă o anumită suferinţă, îi pune la muncă, să fie cuprinşi de minci, nervi, taxe, scheme de salarizare, orice numai să nu aibă timp pentru ei şi pentru suflet.

Oamenii aceştia întotdeauna au fost respectaţi la noi, fiecare din noi nu am ezita o clipă să dăm ajutor (dacă avem putere) să ajută să se ridice pe scări sau să facă cumpărături. Şi nu ne vom uita de sus în los la ei că aşa ne-au învăţat părinţii în cei 7 ani de-acasă, aşa ne-a învăţat Biserica să ajută pe cei ce au nevoie de ajutor căci toţi cîndva vom ajunge să avem nevoie de ajutor (vin bătrîneţile), şi pentru asta nu trebuie legi supte din deget, avem legi suficiente în Sfînta Scriptură.

Au mai făcut experimente cînd au „integrat” copii cu anumite dizabilităţi, i-au luat de la şcolile cu program special unde învăţau mai mulţi copii cu afecţiuni şi i-au pus în şcoli obişnuite şi rezultatul a fost mai rău decît orice prognoză. Copii i-au marginalizat pe cei deosebiţi de ei, făceau glume pe ei nu se împrieteneau măcar că învăţătorii făceau toate eforturile de a impune integrarea prin autoritatea lor. Rezultatul a fost că copii simpli au devenit mai răi şi nepăsători iar copii cu nevoi speciale au fost marginalizaţi.

Problema care se propune a se rezolva este de fapt o farsă, şi acum la momentul actual persoanele cu grade de invaliditate pot lucra la anumite munci în condiţiile legii.

În orice colectiv de muncă apar uneori conflicte de înţelegere a anumitor lucruri, aceste conflicte, nervi, şi nedreptăţi vor afecta numaidecît şi persoanele pe care încearcă guvernul „să-i integreze”. Iar statul va cere de pe ei aceleaşi taxe că lucraţi fraţilor, deci lovitura este perfectă, statul scapă de obligaţia de a plăti acestor oameni fie şi banii mizeri care îi primeau, îi pune să lucreze ca să facă ei bani pentru clica de guvernare, şi îi lipseşte de timpul liber în care aceşti oameni pot să se ocupe de înţelegerea mai bună a ceea ce se întîmplă faţă de oamenii care nu au acest timp liber fiind cuprinşi de muncă.

Şi acum cireaşa de pe tort, credeţi că guvernul nostru singur a stat şi a gîndit un asemenea plan cu bătaie lungă? NU. Aceasta este o nouă impunere a FMI, iare băieţii de acolo deja au testat strategiile lor asupra altor ţări sclave care ex Grecia şi ştiu cum să facă aceasta. Ţara noastră de 3 ani deja este condusă din afară iar paiaţele noastre sînt nişte executori locali.

Problema impunerii la muncă a persoanelor vizate de lege este foarte necesară pentru ei (guvernare), populaţia abtă de muncă în mare parte a plecat peste hotare la muncă neagră (ei deja s-au integrat în UE), în ţară au rămas puţini oameni care să muncească şi să întreţină clica care ne integrează cu de-a sila. Primii au fost loviţi oamenii cu nevoi speciale, apoi vor lovi în bătrîni, să ţineţi minte nu va trece nici juma de an şi vor suge nin deget (din FMI) un nou super proiect de lipsire de pensii şi impunere la muncă a persoanelor în etate, vor face o comisie care să verifice dar oare cu adevărat ei sunt în etate sau nu. Apoi şi copii de la 14 ani vor fi rugaţi frumos să muncească.

Guvernarea ne atacă pe părţi întreaga societate va fi supusă Divide et Impera. Oare cît vom mai răbda.

Persoanele cu grade de invaliditate sînt în societatea noastră şi este o mişelie să-i ataci psihologic cum că n-ar fi integraţi. Impunîndu-i să muncească, lipsindu-i şi de acei bani care cît de cît îi ajutau, lipsindu-i de facilităţile de circulare în transport nu-i ajuţi, şi nu-i integrezi în absolut.

Vai de sărmana ţara asta dacă este condusă de banii FMI.

Pentru Apărătorul, Sergiu Ungureanu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке