Selectați pagina

Referendum în august la Bălți. Locuitorii vor decide dacă vor cu Europa sau cu Rusia

Referendum în august la Bălți. Locuitorii vor decide dacă vor cu Europa sau cu Rusia

BaltiÎn viitorul apropiat, autoritățile locale din Bălți vor organiza o consultație publică cu locuitorii orașului pentru a decide unde trebuie să adere Republica Moldova – la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamală. O dispoziție în acest sens a fost semnată la 20 iunie de primarul comunist Vasile Panciuc, anunță publicația ESP.

Documentul precizează că, până la 5 august, Departamentul juridic al Primăriei trebuie să pregătească un proiect în acest sens, iar până la 20 august, trebuie să aibă loc consultarea publică. Comisia de lucru va determina data exactă și locul unde va avea loc evenimentul. Președinte al Comisiei cu privire la organizarea și desfășurarea evenimentului în sine a devenit primarul Vasile Panciuc.

Anterior, la Bălți au mai existat tentative de organizare a unor referendumuri cu privire la vectorul extern de dezvoltare. Numeroși experți și juriști au declarat în repetate rânduri că aceste tentative sunt lipsite de bază juridică.

Legislativul precizase la începutul lunii martie că referendumurile referitoare la problemele de politică externă intră exclusiv în competenţa autorităţilor centrale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *