Am avut onoarea  să primesc o felicitare din partea Presedintelui PLDM, Vlad Filat.

Nu sunt eu unicul, cu siguranţă au fost expediate zeci de mii astfel de felicitări, o felicitare similara a primit şi sora mea care trăieşte în Calarasi.

Vlad-Filat-Felicitare-1024x469PLDM-Felicitare-1024x496

Presupun că a fost o campanie republicană.

Această felicitare în loc să-mi aducă în casă  atmosfera crăciunului (numită de Filat magie), bunătate, speranţă, sănătate şi belşug,  nu-mi aduce decât nişte semne de întrebare.

În primul rând aşi vrea să ştiu de unde şi cum a făcut rost PLDM-ul de datele mele cu caracter personal şi cât de legală a fost procedura.

Eu nu corespondez nici cu PLDM-ul nici cu alte partide şi nu am oferit personal datele mele unor astfel de structuri.

Presupun că PLDM-ul a făcut uz de resursa administrativă şi prin încălcarea legii a obţinut şi folosit date cu caracter personal, de la una din instituţiile statului care deţine legal aceste informaţii.

Dacă presupunerile mele sunt eronate ar fi bine să primesc o dezminţire şi explicaţia de unde PLDM-ul are aceste date.

Pe mesajul de felicitare nu este nici un timbru şi nici o ştampilă din cele care sunt pe corespondenţa adusă de Poşta Moldovei sau alte servicii de curierat.

Culmea ar fi că după ce a obţinut ilegal adresele, domnul Filat a folosit Întreprinderea de Stat  Poşta Moldovei pentru a distribui materialele sale electorale.

Dacă mă înşel  aşi fi bucuros să primesc explicaţiile şi dacă nu-i chiar greu, data viitoare aceste detalii să fie indicate într-un colţişor sau cel puţin să fie posibila deducera lor (timbre, stampile).

PLDM-ul nu odată a folosit resursele administrative în campaniile partidului.

De exemplu  PLDM trimite SPAM, cu falsificarea expeditorului, prin intermediul Centrului de Telecomunicaţii Speciale.

Sau  Vlad Filat (PLDM) trimite spam pe telefonul mobil

Cei care fiind în opoziţie, criticau comuniştii că se folosesc de institutiile statului în interesele partidului, ajunşi la putere nu se prea deosebesc cu nimic de bolşevici.

Şi la final, felicitarea a ajuns la destinaţie cu două săptămîni înăine de Crăciun, eu pe 25 decembrie sărbătoresc Sfântul Spiridon, numai mancurţii schimbă sărbătorile în dependenţă de guvern, regim sau vectorul politicii externe.

Folosindu-mă de ocazie o să răspund (legal) mesajului de felicitare:

Domnule Vlad Filat, cu ocazia sărbătorilor de iarnă vă doresc să trăiţi ca poporul pe care îl aveţi în grijă.

În anul care vine, să materializeze Dumnezeu asupra familiei dumneavoastră nou create, toate faptele, planurile şi intenţiile pe care le aveţi în privinţa Republicii Moldova.

Sărbători fericite şi La Mulţi Ani !

Autor: Ion Tcaci