populatieRecensământul populaţiei şi al locuinţelor se va desfăşura în perioada 12-25 mai curent, iar distribuirea rezultatelor provizorii ale acestuia este programată pentru luna decembrie. Datele se conţin în programul lucrărilor statistice pe anul 2014, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Programul mai prevede că în anul 2014 Biroul Naţional de Statistică (BNS) va efectua două cercetări noi. Acestea sunt “Mobilitatea salariaţilor şi locurilor de muncă în anul 2014” şi “Activitatea instituţiilor extraşcolare pentru copii”. Prima cercetare va fi efectuată pentru monitorizarea procesului de creare a noilor locuri de muncă, iar cea de-a doua – pentru evaluarea implementării Strategiei de dezvoltare a învăţământului “Educaţia 2020”, informează Moldpres.

BNS mai planifică includerea în anul curent a şapte titluri noi de informaţii administrative necesare pentru elaborarea datelor statistice oficiale. Acestea se referă în particular la numărul avocaţilor, al farmaciilor, statistica filmelor de lung metraj, lista localităţilor care dispun de apeducte ş.a.