Valentin Guia a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, iar teologul s-a dezlănţuit la adresa autorităţilor, care caută să colaboreze cu Biserica Ortodoxă pentru a-i atrage pe români spre vaccinare.

valentin guia

Reacţia unui preot la adresa autorităţilor: “Ni l-aţi terfelit pe Hristos şi pe Fecioara Maria, iar acum vreţi să staţi cu noi la masă?”

Teologul Vali Guia a adus aminte de faptul că de la începutul pandemiei toate procesiunile religioase au fost interzise, iar preoţii şi credincioşii care au luat parte la pelerinaje şi alte manifestări ale credinţei au fost demonizaţi şi batjocoriţi.

„Vreau sa fac o specificare, nu vorbesc in numele bisericii, ci al meu. E o parere teologica. Pe mine ma deranjeaza ca de un an de zile biserica nostra sfanta este terfelita in hal fara de hal. De un an de zile ne-au terfelit sfintii si tot ce avem mai sfant si mai drag, Sfânta Împărtăşanie. Noi pentru asta putem muri, ca e scopul nostru in viata asta, dar pentru nenorocitul ala de vaccin nu ma intereseaza.

Atata timp cat tu esti la guvernare si oamenii din partidul vostru imi terfelesc pe Hristos, pe Feciara Maria ati facut-o mama surogat, iar acum, ca sa stati cu noi la masa, nu ar trebui sa va cereti scuze? Ne-ati batjocorit mortii si mamele, d-aia urlu, pentru ca umblu toata ziua prin tara, pentru ca vreau sî găsesc Mântuirea.

Teologul Valentin Guia cere guvernanţilor să prezinte scuze clericilor şi credincioşilor

Cand vrei sa faci un pact, daca vrei sa stai cu noi la masa, prima data iti ceri scuze, asta e credinta unui crestin.”, a tunat la România TV Valentin Guia.