Selectați pagina

Reacţia ortodocşilor din Canada faţă de DECIZIA mitropolitului de a folosi MAI MULTE LINGURIŢE: ANAXIOS!

Reacţia ortodocşilor din Canada faţă de DECIZIA mitropolitului de a folosi MAI MULTE LINGURIŢE: ANAXIOS!

Credincioșii greci din Canada întâmpină directiva mitropolitului de a folosi mai multe lingurițe cu strigăte de „Anaxios!” (+ VIDEO)

Credincioșii de la o parohie greacă ortodoxă din Canada aflată sub patriarhia Constantinopolului au respins cu voce tare și cu fervoare directiva din partea ierarhului lor mitropolitul Sotirios, potrivit căreia trebuie folosite mai multe lingurițe pentru a oferi Sfânta Împărtășanie credincioșilor.

Într-un videoclip publicat de Romfea, se poate auzi cum oamenii strigă „Nu!” „Numai Sfânta Linguriță!” și „Sotirios este anaxios [nevrednic]!” în timp ce preotul paroh citește noile directive din partea Arhiepiscopiei Canadei:

Directivele precizează mai ales că, „Preotul care slujește va folosi mai multe lingurițe de oțel inoxidabil, care vor fi de unică folosință (una pentru fiecare persoană) atunci când sunt împărtășiți oamenii. Această metodă elimină pericolul folosirii ustensilelor comune.”

„După Sfinta Liturghie, lingurițele din oțel inoxidabil vor fi dezinfectate folosind produse de curățare și apoi dezinfectanți puternici, în conformitate cu declarațiile Sănătății Publice din Ontario privind Curățarea și Dezinfectarea locațiilor publice,”, se mai arată în instrucțiuni.

Citiți mai jos instrucțiunile complete:

Arhiepiscopia Greacă din Canada anunțase anterior interzicerea Sfintei Împărtășanii în Toronto, în urma solicitărilor orașului care se bazau pe recomandarea Medicului șef al sănătății din Ontario. Atunci a devenit cunoscut faptul că decizia Arhiepiscopiei a fost instigată de o organizație locală elenă, Comunitatea elenă din Toronto și de enoriașii locali, care au amenințat că vor trage Biserica la răspundere pentru că nu respectă liniile directoare ale orașului.

OrthoChristian a fost informat de diverse surse că orașul nu își îndeplinea cu strictețe cerințele și că doar Arhiepiscopia greacă a pus în aplicare interdicția, totuși se pare că și-a modificat procedeul prin folosirea mai multor lingurițe, după acuzația gravă în urma interzicerii Sfintei Împărtășanii.

Sursa: https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/iera-arxiepiskopi-kanada/38165-kanadas-ejalloi-oi-pistoi-gia-ta-metra-stin-theia-koinonia-binteo

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.