Selectați pagina

Războiul SUA împotriva terorismului a provocat moartea a două milioane de oameni în doar trei țări

Războiul SUA împotriva terorismului a provocat moartea a două milioane de oameni în doar trei țări

În mai puțin de un deceniu, războiul Statelor Unite împotriva terorismului a costat viața a două milioane de oameni în trei țări: Irak, Afganistan și Pakistan. Acest bilanț sumbru nu include și pierderile de vieți din alte state. Această cifră este de 10 ori mai mare decât cea difuzată oficial de autorități și de media occidentale, susține un raport realizat de ONG-ul „Physicians for Social Responsibility”.

Numărul victimelor războiului impotriva terorismului, condus de SUA în Irak, Afganistan și Pakistan, este de 1,3 milioane, în 12 ani, susține un studiu realizat de un grup de medici afiliați la „Physicians for Social Responsibility”, publicat la jumătatea acestei luni. Circa un milion de oameni au murit în Irak, adică 5% din populația totală a țării. In Afganistan au fost ucise 220.000 de persoane, iar alte 80.000 în Pakistan.

Această statistică nu cuprinde însă și victimele operațiunilor militare ale SUA și aliaților lor în țări precum Yemen și Siria.

Nici moartea a aproximativ trei milioane de refugiați din cele trei țări incluse în studiu. Prin urmare, susțin cei de la Physicians for Social Responsibility”, bilanțul victimelor războiului anti terorism ar putea depăși lejer două milioane.

La acest rezultat au ajuns autorii studiului pe baza diverselor rapoarte și studii, date lor publicate de entități ale Națiunilor Unite și de unele guverne sau organizații neguvernamentale.

Cifra este de zece ori mai mare decât cea pe care populația și experții o cunosc și decât mass media și principalele ONG-uri o difuzează”, se spune în documentul Physicians for Social Responsibility.

Cercetătorii citează în acest sens, un sondaj al agenției AP, de-acum doi ani, în care americanii spuneau că aproximativ 10.000 de irakieni și-au pierdut viața în timpul ocupației americane.

Presa occidentală se concentrează adesea pe numărul victimelor actelor teroriste ”care se adaptează perfect imaginii de război pe care încearcă să o creeze”, decât pe cel al victimelor atacurilor americane, afirmă ONG-ul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Ecaterina

    Acest război se va încheia doar atunci când nu va mai exista picior de antiamerican pe pământ. Adică niciodată. A fi antiamerican este egal cu a fi terorist. De aici se vede clar schizofrenia americană.

    Definiție pentru TERORIST = ANTIAMERICAN declarat sau în curs de declarare. Asta o decid tot ei.
    Definiție pentru TERORISM = Acțiuni de apărare și atac pentru eliberarea pământului de sub ocupația americană

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.