Campania dată se numește Visa’s Cashless Challenge. Planul este de a convinge restaurantele mici, cafenelele și camioanele cu mâncare să nu mai accepte numerar, obligându-i pe clienți să plătească cu cardul de credit sau prin alte mijloace de plată digitală.

RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA BANILOR ÎN NUMERAR… Visa oferă restaurantelor 10.000 $… DOAR dacă NU mai acceptă numerar

RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA BANILOR ÎN NUMERAR… Visa oferă restaurantelor 10.000 $… DOAR dacă NU mai acceptă numerar

Visa va acorda până la 500.000 de dolari pentru 50 de proprietari de mici afaceri de catering eligibile din SUA care se angajează să se alăture căutării 100% fără numerar„, a scris compania de carduri de credit într-un comunicat de presă.

Potrivit companiei, dacă restaurantul se lansează, va primi un cadou de 10.000 de dolari din partea Visa pentru a plăti modernizările tehnologice. Aceste modernizări tehnologice ar putea însemna instalarea unor platforme care să accepte plăți de pe telefoane, ceasuri inteligente sau alte dispozitive.

Donnie Wahlberg lasă un bacșiș de 2.000 de dolari pentru servitorii Waffle House. Visa are un stimulent clar: companiile de carduri de credit percep comisioane de procesare și alte taxe pentru întreprinderile care acceptă cardurile lor ca modalitate de plată.

Dar aceste comisioane ar putea tăia dureros din profiturile oricărei afaceri mici, și ar putea însemna chiar viața sau moartea pentru magazinele mici. Marco Carabjo, un expert în credite, a scris pe blogul Administrației americane pentru întreprinderi mici în 2013 că taxele de tranzacționare a cardurilor de credit ar putea costa întreprinderile până la 5% din veniturile lor.

Visa spune că are dovezi că renunțarea la numerar poate ajuta întreprinderile mici. Compania a declarat că a realizat un studiu care arată că, dacă restaurantele din orașele americane ar înceta să mai accepte numerar, acestea ar putea genera miliarde de dolari în fiecare an.

Numai în orașul New York, potrivit studiului Visa, „întreprinderile ar putea genera venituri suplimentare de 6,8 miliarde de dolari și ar putea economisi peste 186 de milioane de ore de lucru” pe an. Raportul respectiv nu a fost încă publicat. Întrebat dacă Visa își va extinde sprijinul „fără numerar” pentru micile afaceri dincolo de sectorul restaurantelor, șeful Visa pentru soluții comerciale, Jack Forestell, a declarat că programul actual este „parte a unei strategii și a unui set de inițiative mai ample„. Forestell spune că Visa mizează pe faptul că oamenii nu vor mai avea nevoie de numerar”.

Adaptat după: https://www.pcmag.com/news/visa-offers-restaurants-10k-to-stop-accepting-cash