Selectați pagina

Războiul Crăciunului: Iisus Hristos INTERZIS în Franţa

Războiul Crăciunului: Iisus Hristos INTERZIS în Franţa

nasterea MintuitoruluiConsiliul regional din Vendee instala an de an în holul instituţiei, în preajma Crăciunului, scena biblică a naşterii lui Iisus realizată din figurine care îi reprezintă pe pruncul Hristos în iesle înconjurat de Fecioara Maria, Sfântul Iosif, cei trei magi, păstori, îngeri şi animale domestice. Acum însă tradiţia a fost întreruptă abrupt de dictatura corectitudinii politice impuse de secularismul exacerbat din Franţa. 

Tribunalul administrativ din Nantes a decis zilele trecute că Scena Nașterii este „un simbol religios”, incompatibil cu „principiul neutralității serviciului public”, conform unei legi din 1905 care reglementează separarea Bisericii de Stat.

Acțiunea în justiție a fost depusă de federația ateistă „Gândirea Liberă”. „Este vorba de o scenă a Nativității, deci un simbol religios, al unei religii anume”, a declarat președintele regional al ONG-ului, Jean Regourd, citat de Le Figaro. „A priori, ea nu respectă ceea ce trebuie să fie neutralitatea clădirilor publice, deci ale Statului și nu respectă libertatea de conștiință a cetățeanului care, mergând la Consiliul Regional, vede că i se impune o emblemă religioasă și caracterizată ca atare”, a adăugat șeful regional al „Gândirii Libere”.

La rândul său, Philippe Villiers, fost președinte al Consiliului vreme de 22 de ani și cel care a introdus această tradiție, s-a declarat „scandalizat” de decizia tribunalului, pe care a declarat-o „totalitară”, scrie Evenimentul Zilei. „Franța este un pământ creștin. Această decizie demonstrează un laicism ucigător care ne violează tradițiile și obiceiurile. În numele acestui laicism dogmatic, vom interzice în curând clopotele de la catedrale și biserici!”, a spus acesta.

Sursa: FrontPress.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

12 Comentarii

 1. marele Păcătos

  degrabă şi în Moldova, pentru meritele (păcatele) noastre!

  prima conducere care a început prigoana asupra Sfintei Biserici au fost alianţa sătănii.

  Răspuns
  • prduhovnic

   Oricum in Romania, la tv si intre oameni, Craciunul este o sarbatoare fara Hristos, fara Maica Lui si fara sfintenie. Totul e magic, dracesc, (auziti) sarbatorile sunt magice, inchinate magiei, demonilor, totul se invarte in jurul spiridusilor, care sunt demoni si ei ca si elfii, stafiile, moroii, strigoii, varcolacii si fantomele. Asta da Craciun! Asta da Nasterea lui Hristos-Dumnezeu, Fiu de Dumnezeu si de Om, din Tata fara mama si din mama fara de tata!

 2. marele Păcătos

  m-au corectat pe 3RM.INFO când am zis că Iisus Hristos este evreu după mamă.

  mi-au zis că, El este născut doar de la Tatăl prin Duhul Sfânt, iar Măicuţa Domnului doar l-a hrănit de la zămislirea Lui Tatăl în pântece pe Dânsul.

  pe Cruce fiind, pe Măicuţa Domnului o numeşte – “Femeie”, iar Tatălui niciodată nu-i zice asemenea – Bărbatule.

  Răspuns
  • prduhovnic

   Dumnezeu Fiul este nascut din Dumnezeu Tatal din infinit, din veci. Tatal nu a fost vreo clipa in vesnicia Lui, fara de Fiul si fara de Duhul Sfant. Prin intrupare (la 25 Martie, cand coboara in pantecele Fecioarei), El vine ca Persoana Dumnezeiasca sau ca Persoana Fiului lui Dumnezeu si isi asuma si firea umana in propria-I Persoana Dumnezeiasca de aceea, Hristos este o singura Persoana care are in ea doua firi: firea dumnezeiasca (pentru ca era Fiul lui Dumnezeu din veci) si firea omeneasca (pentru ca si-a luat-o intreaga din femeie, din feciara Maria). Asadar, pe veci Hristos-Dumnezeu Fiul lui Dumnezeu va fi si om, caci dumnezeu era din veci din Firea Tatalui de aceea, Persoana Lui are pe veci: trup omenesc, suflet omenesc si dumnezeirea lui de Fiu al Tatalui. Din aceste considerente noi oamenii am devenit neam cu Dumnezeirea: Dumnezeu-Fiul facandu-se si Om, s-a inrudit cu noi si pe noi ne-a inrudit cu El. Sau mai simplu spus: din pricina firii noastre umane pe care si-a insusit-o El a devenit si Om, iar prin Firea lui Dumnezeiasca ne-a facut si pe noi neam de dumnezei, neam dumnezeiasc, fii ai Tatalui si rudenie cu Duhul Sfant. Cand noi gresim, gresim ca dumnezei care necinstim rudenia si neamul lui Dumnezeu, dar si Chipul lui Dumnezeiesc din noi, asa cum necinstim si chipul nostru omenesc ce se afla si in Dumnezeu-Fiul. De aceea icoana cu Sfanta Treime cu Tatal batran nu este ortodoxa. Ea prezinta o situatie eretica prin faptul ca Tatal este prezentat mai batran si prin aceasta se insinueaza ca Tatal e mai vechi de ani decat Fiul, si deci a avut o vreme in care Tatal a existat fara de Fiul. Tabloul despre care fac vorbire este inserat in ortodoxia rasariteana de papistasi, inca din sec. XVII-XVIII.

 3. marele Păcătos

  Sfântul tainicul SchiEpiscop Nectarie – Protoiereul Nicolae din ostrovul Zalit, a scos foarte multe suflete din iad, multe mii de suflete, rugându-se anume în faţa anume acestei Sfinte Icoane –

  http://www.diveevo.ru/files/file_476.jpg

  consider, dacă ar fi eretică – nu avea să scoată nici un suflet din iad, de alta, ca şi cum să se roage la televizorul care este “icoana” antihristului.

  Respectiv, nu este nici o problemă cu această icoană – Sfânta Treime, e clar că mintea noastră nu poate percepe Taina Treimică, dar într-un mod simplu, precum e scris la Daniel – capitolul 7:

  “9.Am privit până când au fost aşezate scaune, şi S-a aşezat Cel vechi de zile; îmbrăcămintea Lui era albă ca zăpada, iar părul capului Său curat ca lâna; tronul Său, flăcări de foc; roţile lui, foc arzător.”

  “13. Am privit în vedenia de noapte, şi iată pe norii cerului venea cineva ca Fiul Omului şi El a înaintat până la Cel vechi de zile, şi a fost dus în faţa Lui.”

  desigur că Domnul Dumnezeu Duhul Sfânt nu este o pasăre, respectiv nici Domnul Dumnezeu Tatăl nu este un moşneag.

  Răspuns
  • prduhovnic

   el:

   din pacate in ortodoxia romaneasca( si nu numai) de multa vreme au patruns denaturari privind diferite aspecte pana chiar la erezie(ceea ce s-a intamplat cu “hotararile” de la Chambesy si Balamnd)sunt prea multe ca sa le reluam iarasi aici.
   Viata duhovniceasca in general actualmente merge spre pravalire,daramare iar nu spre indreptare,inflorire (sub presiunea unor curente interne venite de la iererhi apostati si ecumenisti dar si exterioare de daramare ,falsificare a ortodoxiei IMPUSE ;dar nu numai ca altfel acestea nu ar avea putere fara “colaborarea” noastra prin pacat si nesimtire,orbire duhovniceasca).
   Faptul ca vezi azi in biserici reprezentari iconografice lipsite de temei nu este decat un biet aspect al acestui curent de pierdere a “savorii” autentice a ortodoxiei infiltrata sistematic de duhul lumesc(dracesc)prin secularizare si apostazie;biet aspect si nici macar dintre cele mai grave.De aceea se impune de la noi sa cautam cu toata osteneala sa dobandim discrnamant duhovnicesc ,sa intelegem si sa cunoastem ORTODOXIA mergand direc la surse,la scierile si invataturile sfintilor parainti atat cat vor mai fi si acelea disponibile;caci si aici se bate razboi de falsificare de multa vreme;caci multi preoti si luminatorii crestinilor bolesc si ei de boala iubirii de lume si ale ei”pofta trupului,pofta ochilor si trufia vietii” si nicidecum nu si fac datoria sa invete poporul cum faceau sfintii (Ioan Gura de Aur de exemplu);de toate acestea am fost preveniti.
   Cheia intelegerii este dobandirea dicernamatului si Mantuitorul mustra pe contemporanii lui care ca si crestinii de azi nu discerneau vremurile”Fatarnicilor! Fata pamantului si a cerului stiti sa o deosebiti ,dar vremea aceasta cum de nu o deosebiti?”(Lc12,56)
   In ortodoxie ne invatii sfintii parinti ca nu ne ghidam dupa senzatii,sentimente,trairi psihologice de”pace,binecuvantare”(mai ales cand suntem inca intunecati de pacate) ci ne ghidam dupa DOGMA ORTODOXA(asta e carma noastra);daca nu o cunoastem suntem vinovati de nesimtire si dezinteres fata de Cel ce S-a rastignit pentru ca sa ne faca pe noi “fii ai lui Dumnezeu” si ar trebui sa ne ostenim cu ravna si multe lacrimi acum cat inca mai avem putin timp sa dobandim un mimim de cunostinte de invatatura ortodoxa.Ereziile si inselarile au luptat dintotdeauna Biserica ;daca si parintii nostrii sfinti s-ar fi limitat la a zice ca lasa,noi ascultam de popa/episcopul ca stie el mai bine am fi fost cu totii rataciti in minciuni;dar pentru DREAPTA CREDINTA si DREAPTA SLAVIRE(ORTODOXIA) s-a varsat sange;crestinii s-au ostenit cu toata puterea sa o tina;noi acum in aceste generatii netrebnicite si molesite de patimi si vicelsug am pierdut ravna si dragostea de Adevar.Pentru icoane si frumusetea lor de care ne batem noi joc astazi schimonosindu-le si nemaistiind predaniile s-au dat lupte grele;femei si barbati ai lui Dumnezeu au preferat sa fie prigoniti,ucisi,alunagati.Noi ce facem azi?Tu cate carti despre icoane ai citit ca sa-ti dai cu parerea aici dupa mintea ta?Te rog sa nu o iei ca pe o “mustruluiala” ci doar ca un indem de a ne imbunatati si a fi cu ACRIVIE fata de adevar.Minimul de bunacuviinta din partea unui ortodox care inca n-a dobandit cunostinta si luminarea mintii este sa tina INVATATURA ORTODOXA(sa si-o insuseasca daca n-o stie ca de aia ne-a lasat Duhul Sfant prin parinti scrierile, dogma,pentru noi cei orbi ca ei sfintii le cunoasteau,le traiau).

 4. marele Păcătos

  Părinte, despre Sfintele Icoane nu am citit nici o carte, probabil din motiv că nu am.

  ce ţine de Preasfânta Treime, cel puţin la câţiva Sfinţi cunosc care au avut şi s-au rugat în faţa acestei Sfinte Icoane.

  alt-ceva este, cum îmi puteţi explica faptul că, pe Preasfânta Treime o întâlnim la Sfântul Andrei Rubliov iconopiseţul, sau poate acolo nu este pictat Dumnezeu Tatăl Ceresc?

  cum să înţeleg izvorârea de mir a Sfintei Icoane – Maica Domnului Derjavnaia, pe care nemijlocit este pictat Dumnezeu Tatăl care Binecuvintează?
  sursa:
  https://didgoriru.wordpress.com/page/2/

  Oare Dumnezeu ar permite Hulirea Sfinţeniilor de către Sfinţii Săi?

  celor care ştiau în faţa cărei Sfinte icoane să te rogi ca să încetinească Dumnezeu o sau altă prigoană

  şi când rostim Rugăciunea “Tatăl nostru” unde să privim, la podea sau la Dumnezeu Fiul?
  e un pic absurd să privim la Dumnezeu Fiul şi să ne adresăm ca la Tatăl, chiar e erezie directă şi hulă, deoarece Dumnezeu Fiul nu poate fi Dumnezeu Tatăl nicicum şi niciodată!

  Totuşi, dacă avem careva greşeli, Domnul Dumnezeu se milostiveşte pentru noi, pentru neputinţa noastră.

  Răspuns
  • preot-duhovnic

   Frate, nu ramane in ale tale. Vaca buna paste iarba cunoscuta…Acum…eu nu spun sa dam foc la bisericile cu icoane de genul. Eu intreb de ce lipseste Sfantul Duh-Dumnezeu din icoana de care mi-ai spus? Oare cunoastem noi exact Chipul Tatalui si pe al Sfantului Duh nu? Sau oare Sfanta Treime e mai nou Tatal, Fiul si Maica Domnului? Indemn doar atat: luati-va icoane pur ortodoxe! Atat! Cat despre izvoratul mirului… noi nu stim. Diavolul poate sa faca nazbatii. Avem garantia ca nu se poate baga in Impartasanie, restul… nu mai avem garantii. Cat depsre alte dileme, intreaba-ti duhovnicul personal, si nu mai intreba pe cine intalnesti pe cale, pe toti ciudatii, schizmaticii si datatorii cu parerea. Acum e o problema si cu parintii. Unu spune ca-i laie, altul ca-i balaie. Gaseste un duhovnic si tine cu dintii de el. Restu’…e abureala nesigura! Sunt 860 de arhierei in lume si nu stiu cate zeci de mii de preoti. Cred ca 90% se vor rataci. Tine de unul care nu e eretic/ecumenist si filopapistas si mergi cu el inainte. Crestinii azi au numai dileme si neincrederi. Ei nu au auzit ca langa Hristos-Dumnezeu a trait un tradator si eretic, Iuda? Si era Apostol si arhiereu… Ce e atata problema azi? Sau nu au auzit crestinii ca ereticul Nestorie a fost arhiereu? Sau ca Arie a fost preot? Gaseste un duhovnic sarman intr-un sat ramolit si mergi cu el pana la cap. El are datoria sa gaseasca un arhiereu de incredere si neeretic si s-a rezolvat. Nu mai aveti un arhiereu neeretic in sora Moldova? Nu mai aveti un preot, doi, seriosi in toata Moldova? Si noi in Romania mai avem putini…dar avem! Iar in ceea ce priveste capitolul teologie, fugiti de ea. Voua va trebuie cateheza de baza pe care v-am tot asezat-o in ‘sfaturi’ https://adevarulhristic.wordpress.com/

 5. marele Păcătos

  mulţumesc, am înţeles părinte, şi Vă rog să mă iertaţi că V-am dus în ispită!

  Răspuns
 6. preot-duhovnic

  Masoneria este arma evreilor iar islamul este arma Vaticanului…

  Totul este invaluit in paganism luciferic total! Totul este paganism de dinainte de Hristos!
  Exceptand faptul ca prezentatorul este neoprotestant, priviti ce realitati spune despre Vaticanul catolic, islam si sionisti:

  https://www.youtube.com/watch?v=uPerbp0OHoA

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.