Selectați pagina

Raul a pus stapanire pe lume prin placerea pe care o provoaca trupurilor si sufletelor

Raul a pus stapanire pe lume prin placerea pe care o provoaca trupurilor si sufletelor

Toata lumea cea vazuta este permanent in miscare, in agitatie, in lupta. Nimeni nu cunoaste insa cauza acestor nesfarsite tulburari, care sunt opera satanei. In lumea nevazuta a gandurilor omenesti tot satana lucreaza si tulbura.

El este stapanitorul lumii acesteia, vazute si nevazute. Oamenii nu stiu, nu-si dau seama, ba inca nici nu vor sa stie, ca sunt permanent purtati de o putere straina si li se pare firesc tot ceea ce, de fapt, este contrar adevaratei lor firi, create dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Intreaga omenire, saraca, este amarnic inselata de satana. Numai cei luminati, care au castigat pacea lui Hristos, stiu si simt de unde vine toata agitatia lumii.

Raul a pus stapanire pe lume prin placerea pe care o provoaca trupurilor si sufletelor. Este ca un foc ce aprinde inima si apoi coboara prin toate madularele trupului, indemnandu-l la desfranare, iar pacatul savarsit creeaza obisnuinta, incat omul nu mai este capabil sa iasa din el decat cu mare, foarte mare greutate. La fel se intampla cu patimile: toate devin ca niste munti ce apasa sufletul, il ingreuneaza, il strivesc de pamant, nu-i mai dau libertatea sa se inalte spre Dumnezeu.

Cat de mult ingreuneaza sufletul lacomia, imbuibarea, ca si betia, si toate trei starnesc pofta desfranarii in om, chemandu-se una pe cealalta. Patimile ard sufletul omului ca niste sageti de foc, distrugandu-l, omorandu-l. Cei prudenti insa, cand simt aceste patimi ca se nasc in ei, se infurie pe ele, se lupta cu ele si satana nu mai are putere asupra lor.

Sf. Macarie Egipteanul

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

8 Comentarii

 1. Anonim

  Doamne ajuta

  Răspuns
 2. Anonim

  Doamne ferește, ii visez la noapte!😒

  Răspuns
 3. Anonim

  Amin

  Răspuns
 4. Anonim

  Nu fara acordul oamenilor .

  Răspuns
 5. Anonim

  Doamne fereste,ducase cu noaptea

  Răspuns
 6. Anonim

  ISUSE AI MILA DE NOI

  Răspuns
 7. Anonim

  Trist!
  Doamne apăra de rău!

  Răspuns
 8. Anonim

  Urâtă postare, suntem deja stresați destul

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке