Selectați pagina

Rău-platnicii riscă să nu poată ieşi din ţară

Rău-platnicii riscă să nu poată ieşi din ţară

datorniciAtenţie la termenul de plată a datoriilor. Cei care nu-şi vor achita la timp restanţele riscă să ajungă în registrul datornicilor al unei companii specializate, înfiinţată recent în Moldova. Odată inclus în listă, datornicul riscă să nu mai poată efectua tranzacţii şi chiar să nu iasă din ţară.

La doar câteva luni de la lansare, în lista datornicilor au intrat sute de persoane. Aceştia fie nu şi-au achitat în termen serviciile comunale, ratele la bănci sau chiar banii împrumutaţi de la alte persoane.

“- Deci, cum nimeriţi la noi? – Clientul care are debitori contractează cu noi şi în baza acestui contract ne transmit în gestionare debitorii săi. Ei desigur ajung cu două condiţii principale: data formării restanţei de 30 de zile în sus şi de la 50 de lei în sus”, a explicat director comercial al companiei, Alexandru Mocanu.

Cei care ajung în Registrul Datornicilor primesc la domiciliu o astfel de scrisoare în care sunt anunţaţi să-şi achite datoriile în termen de 15 zile. În caz contrar, lista va fi făcută publică.

Anul trecut, una dintre firmele specializate în recuperarea datoriilor a înregistrat peste o sută de mii de datornici. Suma totală a creanţelor s-a ridicat la peste o sută de milioane de lei. O parte din dosare a ajuns în instanţele de judecată.

SURSA: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. slava

  Iaca asa, si daca iesti iesit din sistem si nai nici pasaport strain, nici conturi bancare, te doare in cot de aceste riscuri

  Răspuns
 2. Ala

  Slava nu te bucura, ai de platit impozit pe imobil, impozit funciar, or sa mai nascoceasca vreun impozit pe aer. Acuma este un trend nou, ca fiecare sat sa fie cu apeduct, si va fi obligatoriu conectarea la el, fiindca vor veni cu teste de apa din fantana ta si vor zice ca nu este buna. Acelasi lucru va fi si cu serviciile de salubrizare.
  Acum ei incep cu cei care pleaca peste hotare si maine o vor termina cu noi.
  Sistemul nu doarme… el e ca diavolul, treaz intotdeauna.
  Dar… Dumnezeu cu siguranta nu ne va lasa!!!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *