Selectați pagina

Rău-platnicii, monitorizați de autoritățile locale în baze de date special create

Rău-platnicii, monitorizați de autoritățile locale în baze de date special create

baza de date cu rau-platniciDatornicii la buget, sub ochii de șoim ai autorităților! Primăria unui sat Hânceşti a creat o bază de date, care va permite monitorizarea în timp real a rău-platnicilor. Acest lucru va fi posibil la sfârşitul lunii noiembrie.

În baza de date vor fi incluse toate plăţile sătenilor către serviciile publice din localitate. Programul va putea fi accesat şi actualizat doar de către angajaţii direcţiilor Primăriei.

„Va apărea în baza de date numele cetăţeanului şi toată informaţia despre colectarea impozitelor, de datorii de supraplăţi la diferite servicii. Ne va ajuta să colectăm aceste impozite”, a comunicat primarul satului Sărata Galbenă, Ştefan Vlas.

Noua bază de date le va permite funcţionarilor eliberarea într-un timp mai scurt a certificatelor solicitate de localnici.

„Atunci când o persoană solicită un certificat pentru pensie sau credit suntem nevoiţi să căutăm în registre de evidenţă a salariilor. Sau în cazul informaţiilor despre locul de muncă mergem la arhivă”, a informat contabila, Nadejda Prozorovschi.

În holul Primăriei va fi instalat un monitor pe care vor apărea numele datornicilor faţă de administraţia publică locală şi suma restanţelor. Tot aici vor fi afişate termenele de eliberare a certificatelor solicitate. Sătenii consideră că după întocmirea bazei de date în bugetul local vor ajunge mai mulţi bani.

Baza de date este întocmită în cadrul unui program finanţat de Guvernul Danemarcei.

Sursa: canal3.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.