Selectați pagina

Rata de vaccinare în Moldova, de 10 ori mai mică decât în statele UE

Rata de vaccinare în Moldova, de 10 ori mai mică decât în statele UE

Rata de vaccinare în Moldova este de 10 ori mai mică decât cea din statele membre ale Uniunii Europene. 1,36 la sută din populaţia ţării noastre a primit cel puţin o doză de vaccin, faţă de 13,49 la sută dintre cetăţenii UE.

vaccinare

Asta arată datele platformei Our World in Data, transmite publika.md.

Cei mai buni indicatori din UE sunt în Malta unde s-au vaccinat aproape 37 la sută dintre cetăţeni. Zilnic mai mult de un procent din populaţie se imunizează. Alte ţări din UE care stau bine la acest capitol sunt Ungaria, Finlanda şi Estonia. România a vaccinat până acum puţin peste 11 la sută dintre cetăţeni.

În țările Parteneriatului Estic nivelul rămâne foarte scăzut. Doar Azerbaidjanul a depăşit 6%. Moldova este pe locul doi cu 1,36%, adică aproximativ 55.000 de persoane vaccinate. Ucraina, Belarus şi Georgia au mai puţin de un procent, iar Armenia nici nu a început campania de imunizare.

La nivel mondial, Israelul are peste 60% din populaţie vaccinată cu cel puţin o doză. Marea Britanie a ajuns la 47%, iar SUA au o rată de vaccinare de aproape 33 la sută, de şase ori mai mare decât Rusia care produce propriile vacinuri şi unde s-au imunizat doar 5,4 la sută dintre cetăţeni.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *