Selectați pagina

Raspunsul Miisterului Sanatatii RM privind deservirea pacientilor fara cod de identificare. Septembrie 2015.

Raspunsul Miisterului Sanatatii RM privind deservirea pacientilor fara cod de identificare. Septembrie 2015.

Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova
Dnei Elena Bîtcă, Episcopia de Ungheni şi Nisporeni

cnamMinisterul Sănătăţii a examinat demersul Dumneavoastră, referitor la plîngerile persoanelor deţinătoare de Formular nr. 9 şi Buletin provizoriu, care se confruntă cu limitarea accesului la serviciile medicale în baza poliţei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi la eliberarea medicamentelor comensate şi, prin prezenta, comunică.

În scopul asigurării accesului persoanelor asigurate, ce nu deţind IDNP la serviciile medicale calitative şi oportune, inclusiv la medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală, de către Compania Naţională de Asigurare în Medicină a fost creată o bază de date, care permite accesarea datelor personale deţinătoare de Formular nr. 9 şi Buletin de identitate provizoriu în egală măsură cu beneficiarii sistemului asigurării obligatorii de asistenţă medicală, care se identifică cu acte ce conţin IDNP

Astfel, prin intermediul agenţiilor teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurare în Medicină este colectată informaţia cu privire la datele persoanelor deţinătoare de Formular nr. 9 şi Buletin de identitate provizoriu, pentru a fi întroduse ulterior în sistemul informaţional.

în scopul soluţionării problemelor abordate în demersul Dumneavoastră, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a indicat Agenţiei Teritoriale Vest, în a cărei rază de deservire se află populaţia raioanelor Ungheni şi Nisporeni, să asigure implementarea prevederilor actelor normative în domeniu.

Viceministru – Gheorghe Ţurcanu

 

Raspunsul Miisterului Sanatatii RM privind deservirea pacientilor fara cod de identificare

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.