Selectați pagina

Raport. Populaţia planetei va ajunge la opt MILIARDE în 2023, dar în R. Moldova va SCĂDEA. Crește numărul populației africane

Raport. Populaţia planetei va ajunge la opt MILIARDE în 2023, dar în R. Moldova va SCĂDEA. Crește numărul populației africane

Populaţia planetei va ajunge la opt miliarde de locuitori în 2023, dar în R. Moldova va scădea cu cel puțin 15% până atunci, arată un raport anual prezentat de Organizaţia Naţiunilor Unite, informează The Guardian.

Mai bine de jumătate din creşterea globală a populaţiei până în 2050 va proveni din Africa Subsahariană, unde ratele de fertilitate vor persista la niveluri mult mai mari decât în restul lumii, arată predicţiile ONU.

Jumătate din creşterea numărului de persoane va veni din doar nouă ţări: India, Nigeria, Republica Democratică Congo, Pakistan, Etiopia, Tanzania, SUA, Uganda şi Indonezia. Până în 2050, şapte dintre cele mai populate 20 de naţiuni ale lumii vor fi africane, potrivit raportului, citat de Mediafax.

În schimb, toate ţările din Europa au rate de fertilitate sub nivelul de înlocuire, ceea ce înseamnă că populaţia va scădea în mod inexorabil, fără imigraţie la scară largă.

Europa de Est este afectată în mod deosebit de această tendinţă demografică, iar numărul locuitorilor ar putea scădea cu peste 15% în R. Moldova, Bulgaria, Croaţia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Serbia şi Ucraina.

Menționăm că populația R. Moldova este în continuă scădere. Potrivit recensământului populației din 2014, în R. Moldova mai erau 2 998 235 de oameni, față de 3 383 332 de oameni în 2004.

Studiul ONU mai arată că în lume sunt mai mulţi bărbaţi decât femei – 102 bărbaţi la fiecare 100 de femei, iar numărul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani va ajunge la un miliard în 2018 şi două miliarde până în 2050. Copiii sub 15 ani reprezintă aproximativ un sfert dintre locuitorii planetei.

Sursa: ziarulnational.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *