Selectați pagina

Raport despre submarinele rusesti care-i sperie pe norvegieni

Raport despre submarinele rusesti care-i sperie pe norvegieni

Rusia continua sa-si consolideze prezenta militara in apropiere de Norvegia. Iar submarinele rusesti, care folosesc tehnologii avansate, sunt tot mai greu de depistat de militarii norvegieni. “Submarinele rusesti sunt tot mai active, deplasandu-se mai departe spre vest. In acelasi timp, ele folosesc tehnologii intr-atat de avansate, incat identificarea lor devine o misiune tot mai dificila”, spune seful serviciului de spionaj, generalul Morten Haga Lunde.

Rusia si-a modernizat si a construit submarine capabile sa se deplaseze sub apa aproape fara zgomot. La viteze mici, ele utilizeaza drept combustibili un sistem de reactie pe apa si de aceea sunt foarte greu de descoperit. In plus, submarinele sunt echipate cu rachete dintre cele mai performante.

Spionajul norvegian a prezentat raportul sau anual privind amenintarila la adresa securitatii statului, iar Rusia continua sa cheltuiasca sume uriase, pentru o tara aflata, practic, in criza economica, pentru perfectionarea armamentului. Autorii documentului noteaza ca potentialul militar si tehnologic al Rusiei a atins, in prezent, nivelul tarilor occidentale.

Cu toate acestea, Norvegia nu considera ca Rusia nu reprezinta, in prezent, un pericol iminent. Oricum, evolutia evenimentelor este atent monitorizata. Numai daca un conflict sau o situatie cu implicarea Rusiei si a altei parti s-ar deplasa spre nord, ar putea fi afecata si Norvegia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *