Selectați pagina

Raport confidential GSK – Musamalizarea efectelor adverse grave ale vaccinului Infanrix Hexa

Raport confidential GSK – Musamalizarea efectelor adverse grave ale vaccinului Infanrix Hexa

RM_vaccinaVa traduc alt comunicat de presa al grupului belgian Initiative Citoyenne, de data asta despre vaccinul Infanrix Hexa si raportul confidential al GlaxoSmithKline (GSK) care a circulat la greu prin presa in decembrie 2012 si care de obicei este rezervat doar pentru lectura autoritatilor medicale. Subiect: farmacovigilenta referitoare la vaccinul pediatric Infanrix Hexa (6-în-1).(1)

Siguranta vaccinului Infanrix Hexa: Document confidential al GSK catre autoritatile medicale

Vaccinul Infanrix Hexa este o inoculare “gratuita” administrata la aproape toti nou-nascutii din Belgia [si Romania – n.m.], in principal prin ONE (Oficiul pentru Nasteri si copilarie), dar, de asemenea, prin pediatri si medici de familie. Scopul declarat este de a proteja nou-nascutii si sugarii de sase boli diferite: difterie, tetanos, tuse convulsiva, poliomielita, haemophilus influenza B (HiB) si hepatita B.
Documentul in chestiune descrie in detaliu efectele adverse ale acestui vaccin, raportate catre producatorul vaccinului din diferite tari europene intre 23 octombrie 2009 si 22 octombrie 2011. Putem intelege de ce este strict confidential: sunt mentionate nu mai putin de 825 de tipuri diferite de complicatii si efecte adverse.
Mai inainte de toate este important sa subliniem ca lista acopera o gama foarte larga de efecte adverse care au potentialul de a implica fiecare sistem si organ din corp: sangele, sistemul cardiovascular, sistemul nervos, sistemul imunitar, plamanii, pielea, dar si organele de simt (vederea, auzul), sistemul musculo-scheletic, articulatiile, sistemul urinar, sistemul digestiv sistem si sistemul endocrin. [Printre efectele adverse enumerate: trombocitopenia (aia care uneori duce la leucemie!), hemoragii cerebrale, adenopatie limfatica, tulburari ale limfocitelor, bradicardii, cianoza, privire paralizata, diaree, voma, edema periferala, pertussis (!!), abcese, rinite, gastroenterita, 97 de cazuri de vaccin administrat la grupa gresita de varsta (!), 161 de vaccinuri administrate dupa o schema gresita (!), 165 cazuri de tehnica gresita a injectarii (!), spasme musculare, tremor, pierderea cunostintei, convulsii, atacuri epileptice, apnee, tulburari respiratorii, urticarie, eritem, eruptii etc. etc. etc. – n.m.]
In aceasta perioada specifica de timp, GSK a primit 1.742 rapoarte de reactii adverse, din care 503 erau efecte grave care nu sunt mentionate, si abia 56 efecte adverse grave mentionate. Evenimentele inregistrate au inclus 36 de decese (pe perioada specifica de doi ani), majoritatea dintre ele avand loc la trei zile dupa ce copilul primise vaccinul Infanrix Hexa.
Potrivit GSK, rata de raportare a efectelor adverse a fost de 14,6 la 100.000 de doze distribuite, dar nu uitati ca numarul de doze folosite/administrate este in realitate intotdeauna mai mic decat numarul de doze distribuite. De asemenea, este important de subliniat ca, in conformitate cu un articol in numarul din noiembrie 2011 al publicatiei oficiale Revue Française du Practicien (o revista franceza pentru domeniul medical), numai intre 1 si 10% din efectele adverse grave ale vaccinului sunt de facto raportate si inregistrate (2). Amploarea problemei este, prin urmare, extrem de subestimata.
Documentul mai mentioneaza nu mai putin de alte 37 de decese de copii inregistrate de la lansasarea vaccinului in 2000, astfel ajungand la un total minim de 73 de bebelusi morti.
Nu sugeram ca toate aceste efecte negative sunt 100% si fara indoiala cauzate de acest vaccin. Insa nu este pur si simplu credibil sa se pretinda ca niciunul dintre aceste efecte adverse grave sau decese nu au fost cauzate de vaccin, dat fiind faptul ca in cele mai multe cazuri victimele au fost bebelusi mici, nou-nascuti care abia isi luau primele respiratii si care fusesera perfect sanatosi inainte de a fi primit vaccinul, si ca, in fiecare caz, exista de asemenea un factor temporal critic.
Ba mai mult, in 2006, un studiu german publicat in revista Vaccine, a subliniat un numar neobisnuit de mare de decese infantile in primele 48 de ore dupa un vaccin hexavalent. (3)
Observam ca numarul de evenimente adverse grave raportate in acest document confidential este totaldiferit de numarul precizat in specificatiile GSK destinate pentru medici si farmacisti. Sa nu mai vorbim de informatiile din prospectul destinat pacientilor. [DE CE, baieti, daca nu aveti nimic de ascuns?? – n.m.] Intamplator, acest prospect nu este predat in mod automat parintilor de catre lucratorii centrelor medicale care ii asigura cu neobrazare pe parinti ca singurele efecte secundare ale vaccinului sunt locale, cum ar fi o febra usoara, dureri usoare sau roseata la locul injectiei, asa cum sunt mentionate pe etichetele pseudo-informative care sunt puse in graba in dosarul medical al copilului (4)! Ca atare, atat medicii cat si pacientii sunt dezinformati si nu primesc indrumarea necesara pentru a le trece prin cap sa lege diferitele boli de vaccinarea cu Infanrix Hexa, un vaccin administrat cu numai cateva zile sau ore inainte de aparitia simptomelor [astfel se explica si falsificarea masiva a statisticilor in ce priveste copiii vatamati de vaccinuri – n.m].
Ce s-ar intampla daca aceasta lista de efecte adverse oribile ar fi pusa la dispozitia parintilor care apoi ar putea descoperi pe lista exact boala diagnosticata la copilul lor care a fost vaccinat recent, poate in scopul de a fi acceptat la gradinita? Nu exista nici o indoiala ca unii parinti s-ar putea simti constransi sa porneasca procese juridice, avand in vedere ca atat producatorul cat si autoritatile medicale au fost constienti de aceste riscuri, dar au calcat pur si simplu in picioare legea belgiană din 22 august 2002 privind drepturile pacientului, in special articolul 8, care prevede ca, pentru a fi in masura sa faca o alegere informata valabila si sa-si dea consimtamantul, pacientii (sau apartinatorii legali) trebuie sa primeasca si sa aiba acces la suficiente informatii obiective, inclusiv cu privire la riscurile tratamentului oferit.
[Completare: In ce priveste legislatia romaneasca, intr-una din emisiunile de propaganda si dezinformare de saptamana asta de la ProTV, s-a facut cu tupeu afirmatia ca “parintii trebuie sa isi ia informatiile exclusiv din surse oficiale”, ceea ce incalca in mod evident OUG nr. 181/2008 art.3, alin (2) privind favorizarea liberii formari a opiniilor, intrucat trimiterea exclusiva catre o anumita sursa implica si interiorizarea recomandarilor acesteia. Tonul imperativ din afirmatia de mai sus nu are acoperire legala intrucat cf. art. 11 din Lg. 46/2003 „Pacientul are dreptul de a cere si de a obtine si o alta opinie medicala”. Metoda prin care pacientul alege sa faca aceasta (pe cale scrisa, orala ori virtuala) reprezinta un drept fundamental, iar indemnul la “informare exclusiva din surse oficiale” nu face decat sa aduca atingere acestui drept conferit prin lege. In plus, cf. art. 30 (2) din Lg. 272/2004 “Parintii au obligatia sa asigure copilului orientarea si sfaturile” necesare si poarta toata raspunderea asupra dezvoltarii sale normale.” Astfel, parintii sunt cei care poarta responsabilitatea integritatii fizico-psiho-motorie a copiilor lor, prin urmare informarea in ambele sensuri, atat pro, cat si contra-vaccinare se impune in acest caz. Sursele din care parintii aleg sa se informeze sunt asumate si tin de multi factori care tin de persoana: increderea/lipsa de incredere in oficialitati, increderea/lipsa de incredere in anumite site-uri, increderea/lipsa de incredere in competenta anumitor medici de specialitate, indiferent de pozitia acestora vizavi de vaccinare. – comentariu Andreea R.]
Avand in vedere toate cele de mai sus, este usor de inteles dorinta firmei GlaxoSmithKline de a pastra confidentialitatea TOTALA a raportului (cuvantul “confidential” este stampilat pe fiecare pagina) si ne putem da seama, de asemenea, din pacate, ca de la falsa “pandemie” de gripa porcina si contractul secret scandalos semnat de ministrul [belgian] Onkelinx (5), atitudinea de musamalizare fata de aceste probleme nu s-a schimbat.
Un alt aspect extrem de frapant este faptul ca printre efectele adverse foarte grave inregistrate de catre GSK putem vedea: autism, moarte subita a sugarului (SIDS) si “sindrom de abuz asupra copilului” (6). Acestea toate sunt boli/incidente la care autoritatile medicale au negat dintotdeauna cea mai mica legatura cu vaccinurile.
Daca citim cu atentie cateva din rapoartele de decese ale bebelusilor incluse in acest voluminos tom, se pare ca o parte din ele fusesera raportate producatorului de catre autoritatile medicale nationale (in Franta, Italia etc). Prin urmare, este clar ca autoritatile si, de asemenea, medicii admit ca este posibil si chiar probabil ca  astfel de decese sa fie legate de acest vaccin (7).
Deci, cum a putut ONE (Oficiul Belgian pentru Nasteri si Copilarie) sa declare cu cateva luni in urma ca “din punctul de vedere al intregii bresle medicale la nivel mondial, vaccinurile nu cauzeaza complicatii grave.“(8)? Sau cum au putut repeta ca toate efectele adverse ar fi monitorizate foarte atent si ca, desigur, daca ar exista cel mai mic semnal de ingrijorare, situatia ar fi reanalizata (9)?
De asemenea, este important sa se sublinieze ca, potrivit acestui document, numarul de morti subite la copiii de peste un an care apar in decurs de trei zile de la injectia cu Infanrix Hexa a depasit numarul prevazut (10), in timp ce, nu uitati, aceste date reprezinta doar intre 1 si 10% din evenimentele adverse grave care au avut intr-adevar loc! Mai rau este ca GSK compara acest numar de cazuri inregistrate cu un numar de morti subite care nu mai pot fi considerate “naturale” sau “spontane”, pentru ca in ziua de astazi aproape 100% din copii sunt vaccinati! Daca, in ciuda acestui tip de comparatie care este deja distorsionata de la inceput, numarul de cazuri raportate depaseste numarul prevazut, atunci este intr-adevar momentul sa informam populatia! In plus, reiese clar din acest document ca Infanrix Hexa este probabil chiar si mai periculos decat alte vaccinuri ale copilariei.
Last but not least, este incredibil cat de relative sunt criteriile pe care le aplica GSK pentru a aprecia “seriozitatea” efectelor adverse: de exemplu, GSK clasifica evenimentele care duc la operatii neurologice, reanimarea sau scoaterea unei bucati din intestin ca fiind “minore” (11) , cand de fapt aceste proceduri nu au cum sa fie considerate “nesemnificative” la un copil mic!
[La pag. 11 a raportului se mentioneaza clar ca “Events are only considered serious if they fulfil GSK medically serious criteria”, adica GlaxoSmithKline decide singur care efecte adverse sunt “serioase” sau nu, de exemplu retardul mental intervenit post-vaccinare NU indeplineste criteriile GSK pt. a fi considerat un efect advers grav – n.m.]
Noi, cei de la Initiativa Cetateneasca, suntem de parerea ca nu există absolut nicio justificare pentru musamalizarea acestor informatii incriminatoare fata de publicul larg, cu atat mai mult avand in vedere ca vaccinurile sunt platite de catre contribuabili.
Infanrix Hexa continua sa ridice prea multe intrebari, atat in ​​Belgia cat si in toata lumea:
 • Desi autoritatile americane recomanda toate vaccinurile individuale din acest cocktail hexavalent, de ce este Infanrix Hexa utilizat in Canada dar nu si in Statele Unite (12)?
 • De ce sunt parintii belgieni obligati, prin sistemul de reimbursare selectiva, sa-si vaccineze copiii cu Infanrix Hexa pentru a fi acceptati in crese cand vaccinul de hepatita B singur nu este obligatoriu si de ce vaccinul pentavalent (fara componenta de HepB) este disponibil in Franta, dar nu si in Belgia (13)?
 • De ce ministrii Onkelinx si Laanan nu au avut niciodata bunul simt de a raspunde la ultima noastra scrisoare recomandata in care intrebam de ce acest vaccin pentavalent nu a fost disponibil in Belgia (14)?
 • Oare nu cumva pentru a favoriza vanzarile GSK, pentru care Infanrix Hexa e o veritabila vaca de muls datorita colectiei de patente pe care le are, asa cum a fost explicat in luna iunie 2011 de catre fostul CEO Jean Stephenne intr-un video redifuzat pe RTBF in octombrie 2012 (15)?
 • Cat de multi copii belgieni au murit sau continua sa sufere de pe urma vatamarilor ireversibile sau bolilor cronice incurabile de la introducerea acestui vaccin in 2004? Care este cifra teoretica de doar “un singur caz serios la fiecare milion de vaccinari “, repetata la infinit de catre ONE (Oficiul pentru Nasteri si Copilarie)?
 • De ce scleroza multipla, care apare pe lista efectelor secundare la toate vaccinurile monovalente de hepatita B si de asemenea pe prospectele Infanrix Hexa, a disparut misterios din cele mai recente versiuni ale cartilor de referinta folosite de farmacisti?
 • Care ar fi fost rezultatele daca in studiile clinice pt. Infanrix Hexa inainte de lansarea produsului pe piata, copiii vaccinati cu acest vaccin ar fi fost comparati cu un alt grup de copii complet nevaccinati care nu au primit niciun singur vaccin in viata lor? Oare nu ar fi fost elementar si mult mai etic sa fie condus acest tip de studiu INAINTE de a supune orbeste toti copiii din lume la acest tip de vaccin experimental?
Cerem ca o ancheta urgentă si aprofundata sa fie efectuata cu privire la acest vaccin, efectele sale si motivele reale dincolo de impunerea sa de cvasimonopol tuturor parintilor belgieni. Se pare ca inca o data, motivele au mai putin de a face cu “confortul copilului” (“o injectie mai putin”) si cu sanatatea publica si au mai mult de-a face cu afaceriile producatorilor de vaccinuri si orice alte forme de intimidare si constrangere folosite.
**************************
Completare: Documentul oficial pentru public (ramas dupa ce au fost eliminate mai mult de jumatate din efectele adverse grave!!) zice asa:

 • Un istoric de convulsii febrile, antecedente familiale de convulsii sau moartea subita a bebelusului (SIDS) nu constituie o contraindicatie pentru utilizarea vaccinului Infanrix Hexa. … [subl. mea]
 • … HIV nu este considerat o contraindicatie …
 • … Teste cu un numar limitat de 169 nou-nascuti prematur au indicat ca Infanrix hexa poate fi administrat la bebelusi prematuri …
 • … Infanrix Hexa trebuie administrat cu precautie la subiectii cu trombocitopenie sau tulburari de coagulare, deoarece se pot produce hemoragii in urma administrarii intramusculare la acesti subiecti.

Va las pe voi sa judecati ce inseamna asta.

UPDATE pt. parintii romani: Mai multe sarje ale vaccinului Infanrix Hexa au fost retrase in octombrie 2012 din 20 de tari (incl. Romania!) din cauza unui posibil risc de contaminare cu bacteria bacillus cereus. Aceasta contaminare poate duce la tulburari de intoxicare, tulburari intestinale, diaree, stari de voma. Intrebarile pe care cred ca ar trebui sa si le puna toti parintii de copii vaccinati cu acest Infanrix Hexa este: cati copii au fost vaccinati cu vaccinuri din sarjele respective inainte ca ele sa fie retrase de pe piata si nu cumva a fost si copilul meu printre acestia? – n.m.

________________________________________

References :
(1) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/confid.pdf
(2) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/2012-2013/Pharmacovigilance-vaccins-Jonville-Bera–Revue-du-Praticien.pdf
(3) Zinka, B.; Rauch, E.; Buettner, A.; Ruëff, F.; Penning, R. Unexplained cases of
sudden infant death shortly after hexavalent vaccination. Vaccine 2006, 24, 5779–5780.
(4)http://www.initiativecitoyenne.be/article-les-medecins-face-aux-vaccins-veritables-
acteurs-de-sante-ou-simples-marionnettes-79088869.html
(5) http://ddata.over-blog.com/3/27/09/71/GSK_contrat_22_07_2009.pdf
(6) cfr pages 15,19 and 24 (7) cfr pages 657, 659, 662, 681, 1225, 1234, 1263,1268
(8) http://www.rtbf.be/info/societe/detail_deces-d-un-bebe-a-charleroi-l-one-tient-a-se-defendre?id=7172703
(9) http://www.dailymotion.com/video/xqmgyi_belgique-debat-autour-de-la-vaccination-obligatoire_webcam
(10) cfr pages 249 and 783.
(11) cfr pages 30 and 31
(12) http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/ucm093833.htm
(13) http://www.hcsp.fr/docspdf/avisrapports/hcspa20111213_defoblvacadinde.pdf
(14) http://www.initiativecitoyenne.be/pages/Courrier_a_Laanan_amp_Onkelinx_sur_le_forcing_vaccinal_via_le_remboursement_selectif_de_vaccins-8273178.html
(15) http://www.youtube.com/watch?v=TuxpBJ9wNng&feature=plcp

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

22 Comentarii

 1. Radu

  Daca as fi companie producatoare as pune ser fiziologic (apa distilata si sare 0.9%) in fiole si atunci nu m-ar mai durea capul nici de efecte adverse nici de teoria conspiratiei. De ce nu pun companiile pur si simplu ser fiziologic in vaccinuri? Pentru ca teoria pe care voi o sugerati aici este doar o teorie, bazata pe convingeri interioare, frica si necunoasterea modului cum un vaccin este conceput si ajuta un organism. Per total, beneficiile existentei vaccinarilor este mult mai mare decat riscurile.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   dacă ai fi smerit şi cu Credinţă, avea să fi cunoscut cum stă treaba cu toată farmacologia şi în general toate produsele alimentare care le consumăm azi.

   În primul rând, Creştinul adevărat nu poate să sară tulburat cu replici netemeinice şi abstracte, aşa-că, îţi propun, dacă doreşti să afli care este realitatea, cu toată liniştea strânsă în dinţi, vezi ce spuneau Sfinţii încă din anii 70-80.. toată mâncarea va fi otrăvită.
   Azi, oare este vre-un produs care nu conţine fermecatul “E”?

   Oare Organismele Modificate Genetic nu provoacă nici o dereglare în sistemul imul a fiinţei umane?

   Oare frăjitoria (blestemul, deochiul şi tot felul de îndrăciri) care se practică cu producţia jidovească KASHER este doar un etichet de reclamă?

   Nimic nu este pur şi simplu, şi toate au o explicaţie, însă nu toţi sunt predispuşi să primească pentru a analiza informaţia.

  • daniel

   Radu, uite aici dovada sa va saturati voi istia pro-vaccin:

 2. ina

  documentul confidential se numeste PSUR si e normal sa fie confidential. doar cei care lucreaza in farmacovigilenta inteleg. prost e ca sunt oameni cretini care fac publice astfel de documente si induc in eroare pe cei ca autorul articolului aici de fata…ar trebui ca fiecare sa isi vada de meseria lui …
  prospectul se face in urma unui proces indelungat…si nu este o reflectie a PSURului. mai oameni buni, vedeti-va de meseriile voastre si nu mai aruncati cu rahat in cei care fac alte meserii, daca tot sunteti asa buni la asta, de ce nu faceti voi PSURuri..vai de capul vostru

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Creştină nu sunteţi se vede din prima.
   De ce zici că se induc în eroare?

   adevărul pe cine poate induce în eroare? doar pe cel ce iubeşte minciuna.

   Sf.Împărat David zice “cel ce iubeşte minciuna – îşi urăşte sufletul său”.

   aici arată din ce drojdiile sunt făcute: http://www.youtube.com/watch?v=ovtkS_Pl8-w

   interesant, cretini sunt şi aceştia?

   e mizerabil cu adevărat să fii fricoasă, dar n-am să te judec, singură deja..

  • marian

   marele pacatos…ai probleme mintale?
   din propozitiile tale reiese ca ai ceva probleme.
   suna un medic!

 3. Ala

  Ina si Radu hai sa intrebam daca computerul este bun sau rau? Unii vor zice da, altii vor zice ba! Si trebuie sa recunoastem ca asa si este. Unii il vor folosi sa se informeze, iar altii il ovr folosi pentru pornografie, sau sa isi aleaga anumite victime.
  Fiecare alege sa il foloseasca din propria lui initiativa si pe risc propriu. In schimb cu vaccinurile este o mare diferenta. ele sunt impuse de catre stat, dar pe riscul persoanei. Daca vreti este o chestiune ce tine de libertatea omului. O chestiune juridica ce tine de drepturile omului si ale pacientului care trebuie sa fie respectata.

  Tu, Radu afirmi ca efectele pozitive sunt mai multe. Ok. admitem. Si eu iti voi spune ca daca mergi 20 km pe jos in fiecare zi, este foarte bine si sanatos pentru corp. Dar, am eu dreptul sa iti impun, sau statul sa iti impuna sa mergi 20 km pe zi pentru sanatatea ta?
  Fiecare este liber sa dispuna de corpul si starea sa asa cum considera ca este bine si sa isi asume singur riscurile sau beneficiile.

  Răspuns
  • Ale

   Te inseli. Nu sunt impuse de stat ci doar recomandate. E o orecare diferenta

  • Ala

   Ale, hai sa facem un exercitiu. MErgi la pediatru cu copilul tau si spune-i ca tu nu vrei sa vaccinezi copilul, apoi mergi la gradinita si spune-le sa iti primeasca copilul fara vaccinuri, iar dupa aceea sa vii sa avem o discutie despre libertatea umana si recomandarile statului…

 4. AMOLDOVENCEI MIHAELA

  TRAIESC IN BELGIA DE APROXIMATIV 6 ANI SI AM UN BEBELUS DE 4 LUNI. MARTI LA ORA 10 I-A FOST ADMINISTRAT ACEST VACCIN SI TOT MARTI LA ORA 22 AM SUNAT AMBULANTA PENTRU FETITA MEA, PENTRU LIPOTIMIE SI CIANOZA. CE SE INTAMPLA DACA NU O VEDEAM ATUNCI?
  CREDETI-MA TOTUL E REAL. A FACUT MULTE INVESTIGATII, TOATE REZULTATELE SUNT BUNE . PANA ACUM NU AM AVUT NICI O PROBLEMA DE SANATATE CU EA.DAR CAUZA LIPOTIMIEI NU S-A GASIT IAR MEDICII,INCEARCA SA MA ASIGURE CA NU A FOST DE LA VACCIN.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   prin toate metodele posibile, ei ne vor:
   1 moartea
   2 înfricoşaţi şi ascultători
   3 bucuroşi, de un duh cu ei

   unica salvare este spovedania, împărtăşania NUMAI ŞI DOAR în Biserica Ortodoxă şi lepădarea de actele satanice.

   Sfinţii din anii 80 nu binecuvântau vaccinele.

  • Ale

   Esti dus prietene.

 5. gras

  Ciudatilor,va pierdeti vremea citin dniste porcarii.Serios acu,cine nu stia ca ne sunt bagate prin toate partile corpului rahaturi(iti baga mancare cu toate rahaturile posibile in gura,iti baga vaccinuri in toate partile si urmeaza sa iti mai dea si SIDA.Dati-le in cap cu ceva si nu mai fiti sluga stansard la mila stapanilor.

  Răspuns
 6. gras

  Am facut o greseala mai sus(citin dniste).Scuzati si stansard,dar ma grabeam si am scris in fuga comentariul.

  Răspuns
 7. Vaccin

  Voi ati reclamat problemele de la Vaccinul GSK.

  Buuun.

  Ce firma va sustine?

  Nu ati scris nicaieri ce vaccin ar fi bun, si nici nu ati mentionat ca vaccinul in general e periculos. Doar vaccinul de la glaxo e periculos deci??

  Răspuns
  • marele Păcătos

   toate vaccinurile sunt periculoase, şi sfinţii ne-au vorbit – nici un vaccin, nici un medicament din farmacii!
   nu trebuie de dus în extreme, dacă e grav – apelăm la farmacii şi spitale, însă rugăciunea să nu ne lipsească!

   acum sunt proiecte de lege care permit să pună cipuri în pastile.
   ai mâncat pastila – ai primit şi cipul.

  • Ala

   Vaccin, da tu ai citit continutul acestui site, ca sa iti dai seama ca ei sunt impotriva tuturor vaccinurilor?! Cat de naiv sa poti sa fii sa crezi ca unul este bun, iar altul este rau, cand cei care fac standarde in medicina controleaza si pe unii si pe altii. Desigur, toate vaccinurile sunt rele, nu doar acestea GSK. Crezi ca vreun parinte verifica ca vaccinul este de la GSK, sau de la altul?! Cei care ztiu ca sunt rele, ei nu isi pun nici unul, si li-i in cot de firma care le produce.

 8. mihaela

  Du-te in Africa sa vezi poliomielita ce face sauvariola. Dumnezeu vrea copii cu polio? Sau meningita? Unii traiesc in 2014…altii in EvMediu, macar ai decenta sa tii aberatiile pt tine. Un efect secundar grav, are in urma mii de copii cu sansa la viata sanatoasa. Stii ca se murea de gripa? Pojar? Stii ca o prietena de-a mea care nu a vrut sa isi vaccineze fiul, a luat varicela de la el si a murit la 35 de ani din cauza encefalitei cauzata de varicela? Da! Banalul varsat de vant. Nici macar nu stia ca nu facuse boala in copilarie, pt ca mama ei nu mai tinea minte iar pe vremea aceea nu era vaccinul anti varicela in Ro. Asta fac bolile. Pot sa mutileze, sa omoare. Si nici o rugaciune nu rezolva asta. Si daca a ajuns in Rai nu e o consolare pt fiul si sotul ei! Asa ca daca vrei nu iti vaccina copiii, dar tine-i departe de comunitate. Sa ii expui pe altii la imbolnavire e crima. Iar daca iti vorbesc sfintii, e nasol. Cand auzi voci, mergi la psihiatru.

  Răspuns
  • Ioana

   Mihaela on daca ai avea copilul afectat si cu autism nu ai mai sari atât te asigur!!!!Ai caută sa afli ce i-a provocat apariția acestei boli,daca ar fo copilul tău te asigur ca nu te-ai mai gândi la miile de copii din Africa!!!

 9. dora

  Marele pacatos…si eu sunt crestin ortodox, am aceeasi credinta, dar consider ca e un pic nepotrivit sa discutam aici pe un site cu un articol despre o eventuala legatura Sfintilor Parinti cu vaccinurile. Parerea mea este ca lucrurile nu se pot amesteca in acest fel. Cunoasterea pe plan spiritual se realizeaza individual citind, traind si discutand cu oameni, care cunosc lucrurile mai bine nu scriind cate trei randuri pe un site oarecare…adica e ca si cum ai “predica” ortodoxia la colt de strada sau in autobuz, ceea ce e ciudat, foarte ciudat.

  Ok, revin la tema noastra. Da, e adevarat Infarix-ul s-a interzis mi se pare ca in Italia sau nu stiu in ce tara. Eu stiu ca medicii au o pregatire si iti pot spune mai mult, dar pe de alta parte ma uit in jurul meu si vad foarte multi parinti cu copii mici, care au avut probleme in urma acestor vaccinuri. Normal ca voi spune “totusi ceva nu e in regula”. Apoi de ce apare obligatia vaccinarii, in conditiile in care se incalca constitutia (drepturile si libertatile cetateanului)? De ce parintele trebuie sa fie responsabil pentru erorile tuturor (si ale lui si ale medicului si ale producatorului, cand apar)? Daca tot se pune problema asa sa raspunda fiecare pentru eroarea lui; parintele raspunde doar pentru nevaccinare, nu si pentru eventuale erori postvaccinale in timp ce medicul isi cere scuze sau spune “unii mai reactioneaza si asa” si tot parintele trage. Mai e o chestiune: producatorii nu sunt trasi la raspundere, char daca se intampla ceva si chiar daca ei pun pe piata un vaccin in mod fraudulos. De ce sunt exonerati? Din nou imi spun “ceva e in neregula”.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.