Selectați pagina

Raioane din Moldova unde rata de vaccinare în acestea nu depășește 6 procente

Raioane din Moldova unde rata de vaccinare în acestea nu depășește 6 procente

Notă: Observaţi vă rog cum mass media împreună cu “specialiştii din sănătate publică” încearcă să bage frica în oameni, cică aceste raioane ar putea să devină focare de infecţii. Poate, poate, astfel or mai convinge lumea să meargă la vaccinare. Cine are urechi de auzit, să audă! Mai jos ştirea de pe canal2.md.

codasi la vaccinare

Raioane din Moldova unde rata de vaccinare în acestea nu depășește 6 procente

Aproape 15 procente din populaţia ţării a fost imunizată cu prima doză de vaccin.

Dar există raioane, în care rata de imunizare nu depăşeşte 5-6 procente.

Responsabilii din sănătate susţin, că aceste regiuni pot deveni adevărate focare de infectare cu noul coronavirus, în condiţiile în care varianta Delta face ravagii în mai multe ţări ale lumii.

„Nu e de mirare că în raionul Cimişlia rata de vaccinare este una dintre cele mai reduse din țară. Este ora 11:00, iar usa oficiului de sănătate din satul Valea Perjei este încuiată. Aici nu este niciun pacient și nici un medic care ar putea oferi o consultaţie.”

În raionul Cimişlia, unde locuiesc 50 de mii de oameni, doar în jur de opt mii de persoane s-au vaccinat. Autorităţile spun că de vină ar fi miturile răspândite în societate, în care moldovenii continuă să creadă.

„M-am dus şi m-am vaccinat, dar cu ce nu ştiu, îmi pare că cu acel care dau mai repede duba, nu ştiu ce îmi pare că ne pun injecțiile astea la bătrâni ca să murim mai repede ca să nu ne plătească pensiile că şi aşa e plină Moldova numai de pensionari.”

” – O să vă duceţi şi la a doua doză? – O să vedem cum o să mă simt, dar sunt dureroase a dracului. Am stat vreo două zile în pat nici nu m-am ridicat, iaca nici acum nu pot duce mâna asta.”

Medicii din Cimişlia afirmă că o bună parte dintre locuitorii oraşului sunt categoric împotriva imunizării.

„Argumente că nu există covid, că Dumnezeu o să-i păzească, că nu este nicio problemă dacă nu s-au vaccinat. Riscul de a veni alt val este foarte mare şi dacă noi până în toamnă nu o să vaccinăm 70% din populaţie, atunci noi nu o să facem faţă.”

Iar în Autonomia Găgăuză, doar şase la sută din cei 134 de mii de locuitori au fost imunizaţi.

„Nici nu mă gândesc să mă vaccinez. Care este diferenţa de a fi imunizat sau nu, nu este niciun rost. Zic că trebuie şi prima doză şi a doua doză, dacă pui una să fie.”

„Este o cifră foarte mică şi noi avem mult de lucru. Situaţia din Moscova cu tulpina Delta care prevalează îi sperie pe locuitorii raionului, dar din cauza scăderii numărului de cazuri de COVID-19 procesul de vaccinare, care şi aşa mergea greu, acum s-a încetinit.”

Medicii spun că raioanele care înregistrează o rată mică de vaccinare se pot transforma în adevărate focare de COVID-19 în condiţiile în care varianta indiană este de 60 de ori mai contagioasă.

„Vedeţi ce se întâmplă în Federaţia Rusă, Marea Britanie, numărul de cazuri creşte vertiginos, atunci nu este exclus că într-o lună şi Moldova se confrunta cu aşa ceva.”

Specialiştii de la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică au declarat că săptămâna aceasta vor expedia din nou probe într-un laborator de referinţă din Europa pentru a afla dacă varianta Delta circulă şi la noi în ţară. În aproape patru luni de la demararea campaniei de vaccinare aproape 400 de mii de moldoveni au primit cel puţin o doză de ser, ceea ce reprezintă 15% din numărul total al populaţiei. Pentru a ajunge la imunitate colectivă este necesară im

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *