Selectați pagina

Rafturi golite în Chișinău. Reacțiile oficialilor: „Mediul perfect de a agăța rapid coronavirusul”

Rafturi golite în Chișinău. Reacțiile oficialilor: „Mediul perfect de a agăța rapid coronavirusul”

Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe imagini cu rafturi goale și aglomerație în magazinele din Chișinău. Între timp, oficialii avertizează că acesta e mediul perfect de a agăța ușor și rapid coronavirusul, relatează cotidianul.md

Oamenii au dat buzna în magazine să își facă provizii, iar în scurt timp, rafturile au fost golite. Cetățenii sunt îndemnați să fie raționali și cumpătați.

Ex-ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco

„Pentru toți cei care se tem că vor muri de foame – nu vă îmbulziți în rânduri și magazine. Acesta e mediul perfect de a agăța ușor și rapid coronavirusul în așa aglomerație. Foamea face și bine organismului, pe când patul de reanimare – nu. Fiți raționali și cumpătați și lăsați logica să vă conducă, nu sentimentele de panică”.

Deputatul PAS, Segiu Litvinenco

„Învălmășeala coroborată cu golirea rafturilor din magazine este exact ceea ce nu ne trebuie acum. Dimpotrivă, trebuie să evităm locurile aglomerate și să stăm mai mult acasă. Haideți să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur”.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari

„Prieteni, panica nu ne ajută cu nimic. În Italia a fost același proces de isterie, cănd toți au dat buzna la supermarketuri. Procesul infectării doar a accelerat de la concentrarea excesivă a populației în magazine. După asta, situația doar s-a înrăutățit. Produsele au dispărut de pe rafturi, coronavirus nu. Calmitatea, igiena personală și responsabilitatea sunt factori decisivi acum”.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu

„Între timp, la „Toma Ciorba” noaptea a fost internată o mamă cu 3 copii…după ce au fost la shopping în Verona, Italia. Chem oamenii să conștientizeze pe deplin pericolul pentru viața și sănătatea lor. Măcar a copiilor, dacă de-a lor nu le pasă”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii