Selectați pagina

Racolate în Moldova, pentru a se prostitua în Gernania

Racolate în Moldova, pentru a se prostitua în Gernania

racolaReţeaua de proxeneţi era condusă de trei cetăţeni ai FR stabiliţi cu traiul în Germania. De racolarea tinerelor era responsabilă o moldoveancă.

Bănuiţii racolau tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, pe care le duceau în Germania, regiunea Stuttgart, unde erau obligate să ofere servicii sexuale. Potrivit Poliţiei, este vorba de o reţea internaţională de proxeneţi, condusă de trei cetăţeni ai Federaţiei Ruse, stabiliţi cu traiul în Germania, care s-au dovedit a fi şi organizatorii filierei.

O moldoveancă era responsabilă de recrutarea tinerilor din Republica Moldova şi transportarea acestora în Germania.

Ca urmare a măsurilor speciale, ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţie au reţinut-o în flagrant pe figuranta din Moldova, în timp ce însoţea una dintre tinerele recrutate care urma să ajungă în Germania.

„Ajunse la destinaţie, tinerele erau pozate în lenjerie intimă, apoi acestea erau plasate pe diferite site-uri, în baza cărora erau selectaţi clienţii. Ulterior fetele erau exploatate sexual în apartamente închiriate special în acest scop”, precizează Inspectoratul General al Poliţiei.

În cadrul investigaţiilor, poliţia a identificat patru moldovence recrutate şi exploatate sexual în Germania de către membrii acestei reţele.

La moment, moldoveanca de 26 de ani, membră a grupării, este învinuită de proxenetism şi se află în arest preventiv pentru 15 zile, iar poliţia în colaborare cu organele de drept din Germania continuă investigaţiile pentru a identifica şi alte tinere exploatate de către această filieră, cât şi reţinerea celorlalţi figuranţi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare.

Sursa: sputnik.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *