Selectați pagina

Putin, sistemul balistic al Rusiei, „Patriarhul” Moscovei și muftiul Talgad Tajuddin

Putin, sistemul balistic al Rusiei, „Patriarhul” Moscovei și muftiul Talgad Tajuddin

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a susţinut joi discursul anual privind starea naţiunii, care a avut loc acum, în preajma alegerilor prezidenţiale. Şi, cum economia Rusiei nu merge foarte bine în acest moment, preşedintele rus s-a lăudat cu o nouă rachetă nucleară. Una care ar fi… invincibilă. Nu există niciun sistem balistic care să o poată opri, se laudă Vladimir Putin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Acest nou sistem balistic nu are, practic, nicio limită de distanţă. După cum puteţi vedea şi din video, poate să atace ţinte şi la Polul Nord, şi la Sud. Sarmat (numele noului sistem – n.r.) e o armă formidabilă. Nu există niciun sistem balistic, nici măcar în stadiul de proiect, care să fie un obstacol în calea Sarmat. E o rachetă balistică de mică altitudine, greu de depistat şi capabilă să poarte focos nuclear. Are o rază de acţiune practic nelimitată, o traiectorie imposibil de anticipat şi poate ocoli punctele de interceptare. E invincibilă în faţa tuturor sistemelor de apărare aeriană şi antirachetă”, a proclamat Vladimir Puțin în aplaudele asistenței.

“Nu am facut niciodata un secret din planurile noastre (…) Este chiar surprinzator ca, in ciuda tuturor problemelor noastre, Rusia a ramas prima putere nucleare. Nimeni nu voia sa ne vorbeasca, nimeni nu ne asculta. Ascultati-ne acum!”, a spus presedintele rus, in timpul discursului anual in fata Parlamentului.

Dupa o prima parte dedicata provocarilor economice si sociale care trebuie rezolvate, Vladimir Putin a consacrat aproape jumatate dintre cele doua ore de discurs in fata deputatilor si senatorilor rusi pentru a vorbi despre noile capacitati militare ale Rusiei.

“Celor care au incercat in cursul ultimilor 15 ani (…) sa profite de Rusia, care au introdus sanctiuni internationale ilegale pentru a ingradi dezvoltarea tarii noastre, inclusiv in domeniul militar, va spun: cei care au incercat sa ne impiedice, sa ingradeasca Rusia nu au reusit”, a continuat el.

“Toate lucrarile de intarire a capacitatii defensive a Rusiei au fost facute si sunt facute”, a adaugat Vladimir Putin, asigurand insa ca Rusia “nu ameninta pe nimeni” si “nu are niciun plan sa foloseasca acest potential de maniera ofensiva”.

La Conferință a fost prezent și muftiul TsDUM Talgad Tajuddin

„Putin e acolo!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, a fost prezent și „Patriarhul” Moscovei – Kirill, care s-a ridicat în picioare la final, aplaudând împreună cu ceilalți

Rusia poate folosi armamentul nuclear numai ca răspuns la o lovitură nucleară sau în cazul unei amenințări la existența țării – a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune NBC.

Vladimir Putin a fost întrebat dacă un atac asupra Rusiei, fără folosirea de armament nuclear, ar putea să conducă la un atac nuclear din partea Federației Ruse „Există două motive care ne pot obliga să recurgem la arma nucleară: un atac împotriva noastră, cu folosirea armei nucleare, sau un atac împotriva Federației Ruse, cu folosirea de armament convențional, în cazul în care există vreo amenințare la existența statului rus”, a răspuns liderul de la Kremlin.

În mesajul adresat, ieri, Adunării Federale, președintele rus, Vladimir Putin, a vorbit pe larg de perfecționarea rachetelor și a diverse tipuri de armament.

Sursa: Rador

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *