Selectați pagina

Putin se declară apărător al valorilor tradiţionale, şi afirmă că valorile liberale au devenit demodate

Putin se declară apărător al valorilor tradiţionale, şi afirmă că valorile liberale au devenit demodate

Valorile liberale au devenit demodate pentru că au fost respinse de majoritatea popoarelor din statele occidentale. Declarația îi aparține președintelui Vladimir Putin, care consideră că Angela Merkel a facut o greșeală enorma adoptând politici liberale față de imigranții din Orientul Mijlociu, scrie BBC, citat de Active News

„Această idee liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranții pot ucide, jefui și viola cu impunitate, deoarece drepturile lor de migranți trebuie protejate”, a spus președintele rus, intr-un interviu pentru Financial Times.

El a adăugat: „Fiecare crimă trebuie să-și primească pedeapsa. Ideea liberală a devenit caducă. A intrat în conflict cu interesele majorității covârșitoare a populației”.

Putin a mai afrimat că Rusia nu este homofobă, dar ușurința cu care Occidentul tratează homosexualitatea și mobilitatea de gen, permițând copiilor să aibă mai multe genuri, i se par „excesive”.

„Valorile tradiționale sunt mult mai stabile și mult mai importante pentru milioane de oameni decât această idee liberala, care, în opinia mea, e pe cale de dispariție”, a mai spus liderul de la Kremlin.

În timp ce comentariile lui Putin au provocat consternare printre elitele occidentale liberale, remarcile făcute de Dalai Lama, spun, în alte cuvinte, același lucru.

Liderul spiritual tibetan a declarat pentru BBC că nu dorește ca Europa să devină „musulmană” sau „africană”, afirmând că majoritatea „refugiaților” ar trebui să se întoatrcă acasă pentru a „păstra Europa pentru europeni”.

Sursa: http://www.bbc.com/news/world-europe-48795764

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.