Selectați pagina

Putin s-a declarat contra surselor alternative de energie: Aduc daune naturii, iar din cauza lor mor păsările şi rîmele. VIDEO

Putin s-a declarat contra surselor alternative de energie: Aduc daune naturii, iar din cauza lor mor păsările şi rîmele. VIDEO

La “Summitul global privind producţia şi industrializarea” care a avut loc în Yekaterinburg, preşedintele rus a adus acuzaţii tehnologiilor de energie alternativă, pentru dauna care o aduc naturii. Acesta a comparat sursele alternative de energie cu “a ascunde gunoiul sub covor”.

“Oare vor trăi confortabil oamenii pe o planetă plină de turbini eoliene, şi acoperită cu mai multe straturi de baterii solare?”, s-a întrebat Putin retoric.

Acesta a reamintit efectele negative a energiei eoliene asupra rîmelor şi păsărilor. “Toată lumea ştie că energia eoliană care generează energie electrică e bună, dar oare cunoaşteţi daunele asupra păsărilor? Cîte păsări mor din cauza acestor turbine? Turbinele eoliene zguduie pămîntul în aşa fel, că toate rîmele din pămînt ies la suprafaţă”, a remarcat preşedintele rus.

“Aceasta nu e o glumă, căci de fapt reprezintă consecinţe grave ale aplicării unor astfel de metode moderne de obţinere a energiei”, a afirmat acesta.

Utilizatorii reţelelor de socializare au reacţionat într-un mod neplăcut la aceste declaraţii.

“Şi-a adus aminte de rîme, Dar atunci cînd au defrişat pădurile de tot, v-aţi gîndit mult la păsări şi animale? Poluaţi rîurile astfel că tot peştele moare. Otrăviţi oamenii prin gunoiştile de lîngă localităţi!”, scrie Svetlakova Iulia.

Şi ca răspuns la discursul înflăcărăt al lui Putin, la doar cîteva zile are loc un incendiu puternic la Centrala Termică din Moscova. Conform cifrelor oficiale, numărul victemelor acestui incident a crescut la 12 persoane.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *