Selectați pagina

Putin: Rusia nu va permite ca ONG-urile să fie utilizate în scopuri distructive, ca în Ucraina

Putin: Rusia nu va permite ca ONG-urile să fie utilizate în scopuri distructive, ca în Ucraina

PutinAutoritățile ruse nu vor permite ca activitatea organizațiilor neguvernamentale să fie utilizată în scopuri distructive, așa cum s-a întâmplat în Ucraina, a declarat luni președintele rus Vladimir Putin, într-o reuniune a Colegiului FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB), relatează ITAR-TASS și RIA Novosti, citat de agerpres.ro.

„Legislația actuală rusă creează toate condițiile pentru o activitate transparentă și liberă a organizațiilor neguvernamentale. Dar noi nu vom permite niciodată ca acestea să fie utilizate în scopuri distructive, așa cum s-a întâmplat în Ucraina, când prin intermediul organizațiilor neguvernamentale erau finanțate din Occident structuri naționaliste, neonaziste, combatanți, care au devenit forța principală a loviturii de stat anticonstituțională”, a afirmat șeful statului rus.

În același cadru, Putin a spus că numai anul trecut, datorită eforturilor forțelor de securitate, au fost demascați 46 de angajați ai unor agenții de informații străine pe teritoriul Federației Ruse, precum și 258 de agenți.

„Cel mai important domeniu de activitate al FSB este activitatea contrainformativă, un domeniu de activitate foarte serios”, a afirmat președintele Putin, care provine din structurile informative și, în trecut, a fost o perioadă la cârma FSB. El a cerut Serviciului să consolideze protecția resurselor naționale de informare.

„Este nevoie de a consolida securitatea resurselor informaționale naționale, a liniilor de comunicare, a bazelor de date oficiale care conțin secrete de stat”, a subliniat liderul rus, adăugând că, în zilele noastre, sunt destui cei care doresc să cunoască secretele altora.

În același timp, președintele rus și-a exprimat temerea că rezidenți din Rusia și Comunitatea Statelor Independente care au fost racolați de către teroriști și care astăzi luptă în teatrele de război din Afganistan sau Siria ar putea fi îndreptați împotriva Rusiei și împotriva vecinilor săi din CSI.

„Trebuie să fim pregătiți pentru aceasta și să dispunem de întregul arsenal de măsuri preventive”, a spus liderul rus.

Președintele Putin a cerut, totodată, FSB să urgenteze dezvoltarea infrastructurii de graniță în Arctica și în sudul Rusiei.

„Viitoarea retragere a trupelor internaționale din Afganistan comportă riscuri serioase de destabilizare pentru întreaga regiune din Asia Centrală, pentru aliații și partenerii noștri”, a spus Putin, afirmând că Rusia trebuie să fie pregătită să acorde acestora asistența necesară în protecția frontierei de stat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *