Selectați pagina

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ucrainene: Orice vaccinare trebuie să fie voluntară

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ucrainene: Orice vaccinare trebuie să fie voluntară

Protoiereul Nicolai Danilevici a notat în Ucraina excese în problema alegerii voluntare a vaccinării împotriva COVID.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ucraineane: Orice vaccinare trebuie să fie voluntară

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ucraineane: Orice vaccinare trebuie să fie voluntară

Biserica Ortodoxă Ucraineană susține vaccinarea voluntară împotriva coronavirusului și a altor boli, a declarat protoiereul Nicolai Danilevici, conducătorul adjunct al Departamentului pentru Relații Bisericești Externe al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, într-un interviu cu publicistul Constantin Matvienko, publicat pe canalul de Youtube “Interfax-Ukraine”.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a notat că refuzul vaccinării nu trebuie să ducă la restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor. Totodată, el consideră că în Ucraina au loc excese în ceea ce privește posibilitatea de a face o alegere voluntară a vaccinării împotriva noului coronavirus. De asemenea, părintele Nicolai a accentuat că informațiile privind compoziția vaccinurilor trebuie să fie disponibile publicului.

În ceea ce privește influența Bisericii asupra alegerii omului, protoiereul Nicolai Danilevici a notat că Biserica Ortodoxă Ucraineană le interzice preoților să se amestece în libera alegere a enoriașilor.

“Duhovnicul la care omul se mărturisește sau vine după un sfat nu are dreptul să interzică sau să forțeze vaccinarea împotriva coronavirusului. Este o problemă de decizie personală, pentru care omul duce o răspundere personală”, a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *