Selectați pagina

Purtarea pe termen lung a măştii de protecţie duce la somnolenţă, oboseală, pierderi de memorie

Purtarea pe termen lung a măştii de protecţie duce la somnolenţă, oboseală, pierderi de memorie

Purtarea pe termen lung a măştii de protecţie duce la hipoxie cerebrală care au drept efect somnolenţă, oboseală, pierderi de memorie şi randament scăzut la locul de muncă. 

De două luni de zile, românii sunt obligaţi prin lege, să poarte mască de protecţie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport ca măsură de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus.

Însă, această măsură de „protecţie” prin purtarea măştii, duce în mod inevitabil şi la probleme de oxigenare a creierului. Întrucât masca îngreunează respiraţia mai ales în spaţiile închise sau în mijloacele de transport unde de multe ori temperaturile ating şi valori de 40 grade Celsius.

Persoanele care sunt nevoite să poarte masca de protecţie, ore în şir, zilnic, fie în mijloacele de transport fie la locul de muncă, prezintă hipoxie cerebrală. În traducere populară, creierul nu se mai oxigenează suficient, şi apare căscatul, somnolenţa, obosesc mai repede şi îşi pierd concentrarea la locul de muncă. Dacă creierul nu primeşte suficient oxigen, întreg organismul are de suferit.

Lipsa de oxigen de la nivelul creierului poate produce simptome severe sau uşoare, totul depinde de nivelul şi durata privării de oxigen.

Simptomele usoare ale hipoxiei cerebrale includ:

• Pierderea temporară a memoriei;
• Tulburări de mişcare a anumitor părţi ale corpului;
• Lipsa de atenţie;
• Judecata slabă.

Celulele creierului pot începe să moară dupa doar 5 minute de lipsă de oxigen. Cu cât durata întreruperii oxigenării este mai mare, cu atât simptomele devin mai severe.

Pentru a nu fi nevoiţi să purtaţi mult timp masca, zilnic, încercaţi să faceţi drumuri cât mai scurte cu mijloacele de transport în comun şi atunci când vă aflaţi în încăperi să vă asiguraţi că există aerisire şi ferestre deschise.

Sursa: https://www.recentnews.ro/purtarea-mastii-provoaca-hipoxie-cerebrala-si-pierderi-de-memorie/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.