Selectați pagina

Pungile de plastic vor fi interzise în Republica Moldova treptat, iar până în 2021 vom scăpa definitiv de ele

Pungile de plastic vor fi interzise în Republica Moldova treptat, iar până în 2021 vom scăpa definitiv de ele

Pungile de plastic subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj, vor fi interzise de la începutul anului 2019. De la 1 ianuarie 2021 se interzice utilizarea și comercializarea pungilor din plastic foarte subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni.

Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a prezentat modificările și completările Legii cu privire la comerțul interior, precum și crearea cadrului normativ necesar implementării prevederilor Legii cu privire la tichetele de masă și ale Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător.

Astfel, principalele prevederi ale proiectului sunt substituirea autorizației de funcționare a unităților comerciale şi prestării servicii, cu procedura de notificare despre inițierea activității de comerț, la autoritatea administrației publice locale. De asemenea, vor fi incluse gradual restricțiile la utilizarea și comercializarea pungilor de plastic, de către unitățile de comerț cu amănuntul, în funcție de grosimea acestora.

„Antreprenorii nu vor mai trebuie să solicite autorizație de funcționare și desfășurare a comerțului cu amănuntul. Va fi suficient doar să depună o notificare la autoritatea administrației publice locale. Astfel, va fi simplificată desfășurarea activității de comerț interior și activității de întreprinzător”, a accentuat Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că au fost stabilite condițiile și procedurile de utilizare atichetelor de masă, precum şi drepturile şi obligațiile unităților comerciale şi celor ce prestează servicii de alimentație publică, în procesul de circulație a tichetelor de masă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *