Anti-ecumeniștii au fost evaluați la Sinodul din Creta în 2016, a reamintit pseudo-patriarhul Bartolomeu.

ecumenism papa francisc impreuna cu ereziarhul bartolomeu

Pseudo-patriarhul Bartolomeu: Cei care numesc erezie ecumenismul, încalcă unitatea Bisericii Ortodoxe

Pseudo-patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului este convins că cei care „sub pretextul” apărării adevăratei Ortodoxii numesc erezie ecumenismul,  încalcă unitatea Bisericii Ortodoxe. El a declarat acest lucru într-un interviu acordat ziarului italian Avvenire.

În special, notăm că potrivit acestuia, în lumea ortodoxă de astăzi „există diferite grupuri care demonstrează un spirit anti-ecumenist extrem și caracterizează ecumenismul drept o „pan-erezie”.

Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, desfășurat la Creta în 2016, a condamnat pe toți cei care încalcă unitatea Bisericii (Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul creștinătății, § 22), sub pretextul păstrării sau sub presupusa apărare a adevăratei Ortodoxii”, a declarat Conducătorul Fanarului, răspunzând la întrebarea cu privire la „rezistența continuă pe calea unității complete” în cadrul Bisericii Ortodoxe.

Anterior, pseudo-patriarhul Bartolomeu, a spus că nu a fost niciodată un avocat al „introversiunii” Ortodoxiei, iar calea către unitatea creștină este o temă centrală a relației sale cu conducătorul papistașilor.

Sursa: https://www.avvenire.it/chiesa/pagine/intervista-bartolomeo-patriarca-ecumenico-di-costantinopoli