Selectați pagina

ProtTV: Un barbat din Hancesti a murit la o zi dupa ce a fost vaccinat anti-COVID

ProtTV: Un barbat din Hancesti a murit la o zi dupa ce a fost vaccinat anti-COVID

Notă: Cea mai plauzibilă dovadă că vaccinul AstraZeneca este eficient și sigur – bărbatul din Hânceși nu a murit de/cu COVID a doua zi de la vaccinare, ci din cauza unui stop cardiac. Evident că MS va nega legătura dintre cauza decesului și vaccinare ca să nu compromită campania de vaccinare.

hincesti decedat dupa vaccinarea covid

ProtTV: Un barbat din Hancesti a murit la o zi dupa ce a fost vaccinat anti-COVID

Un barbat din Hancesti a murit la o zi dupa ce a fost vaccinat. Ministerul Sanatatii anunta ca decesul acestuia nu are nicio legatura cu administrarea vaccinului. Responsabilii mentioneaza ca barbatul in varsta de 62 de ani a suferit un infarct.

Acesta a decedat in satul Horjesti, raionul Hancesti. Barbatul era sofer al autobuzului scolar si, fiind in grupa de risc, acum doua zile a fost invitat pentru a se vaccina.

“In urma vaccinarii lucratorilor medicali, reiesind din dozele de vaccin ramase si evaluand riscul pierderii dozelor, persoana a fost invitata pentru vaccinare. Astfel, a fost vaccinata in incinta CS Hancesti, cu vaccinul Astra-Zeneca (Lot CTMAV 503). Timp de 15 minute dupa vaccinare, nu a fost inregistrata nicio reactie adversa”,se mentioneaza in comunicatul Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale.

In urmatoarele 24 de ore, la fel, persoana nu a prezentat reactii adverse postvaccinale. Responsabilii de la MSMPS spun ca Comitetul de Evaluare a Evenimentelor Adverse Post-imunizare nu a receptionat nicio informatie despre oricare reactii adverse post-imunizare.

“Mentionam ca, intr-o fiola de vaccin AstraZeneca sunt 10 doze de vaccin. Celelalte 9 persoane care au fost vaccinate din acelasi flacon, nu au prezentat careva evenimente adverse post-imunizare. 

Conform documentatiei medicale de la asistenta medicala primara, pacientul se afla la evidenta medicului de familie cu diagnoza: Hipertensiune arteriala si regulat administra preparate hipertensive.

La data de 17.03.2021, in jurul orei 22:00 a fost solicitata AMU Hancesti de catre rudele persoanei. AMU a constatat, pacientul acuza dureri precordiale cu caracter de constrictie, aparute in jurul orelor 16:00, care s-au accentuat spre seara, dispnee pronuntata, transpiratii reci si paloare a tegumentelor. Din anamneza colectata de la sotia pacientului, acesta se afla la evidenta dispanserica cu Hipertensiune arteriala, pentru care administra tratament regulat.

Dupa examinarea minutioasa clinica si paraclinica a pacientului, tensiunea arteriala cu valorile -160/100 mmHg, a fost stabilit diagnosticul – „sindrom coronarian acut, fara supra denivelare de segment ST.”, fapt pentru care a fost administrat tratament conform protocolului clinic national”,se mentioneaza in comunicat.

Astfel, pacientul a decedat in drum spre spital.

“Pe parcursul transportarii catre institutia medicala spitaliceasca, starea generala s-a agravat brusc, cu compromiterea parametrilor indicilor vitali, fapt ce a impus administrarea tratamentului inotrop, care a fost fara rezultat. In final, s-a instalat stopul cardiorespirator si s-au initiat masurile de resuscitare cardiorespiratorie si cerebrala, care au fost fara succes. 

Centrul de medicina legala Hancesti a constat in urma autopsiei cauza directa a decesului – insuficienta cardiovasculara. Cauza antecedenta, infarct miocardic acut cu maladia principala, boala ischemica a cordului. Cardioscleroza postinfarctica. In urma autopsiei, s-a constat ca persoana a decedat de infarct miocardic acut, avand cicatricii mai vechi, care denota faptul ca, in trecut persoana a mai suferit un infarct miocardic. Dupa o analiza preliminara, s-a constatat ca nu exista nicio legatura cauzala dintre administrarea vaccinului si decesul inregistrat. Exprimam sincere condoleante familiei si rudelor apropiate. Comitetul de Evaluare a Evenimentelor Adverse Post-imunizare va continua analiza minutioasa a acestui caz si va reveni cu rezultatele finale. In acest context, facem un apel catre institutiile media, ca sa trateze cu maxima seriozitate orice subiect despre procesul de vaccinare si sa nu difuzeze informatii care nu sunt confirmate sau sunt in proces de examinare”, se mentioneaza in comunicatul Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.