Selectați pagina

Un nou material din Ucraina: ortodocsii sechestrati in propria biserica sunt scosi, pe rand, pe brate

Un nou material din Ucraina: ortodocsii sechestrati in propria biserica sunt scosi, pe rand, pe brate

Ucraina ortodocsi sehestratiÎn satul Pasarea (Pticea) din regiunea Rivne a Ucrainei, credinciosii Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice se afla deja in cea de-a patra zi in care isi apara cu disperare lacasul lor ortodox în fata disidenților Sectorului de Dreapta pro-european, care, cu sprijinul poliției, ii tin in stare de asediu, fără energie electrică, încălzire, apă și alimente, conform informatiilor de ultima ora primite de la reprezentanti ai Bisericii.

Potrivit membrilor comunității Bisericii Adormirea Maicii Domnului, cei aflati in interiorul bisericii sufera deja de infometare. Deja o femeie a ajuns in stare de inconstienta, dupa ce a fost blocata in biserica mai multe zile, aceasta fiind complet epuizata. Din păcate, femeii nu a reușit să i se ofere asistență promptă: suporterii asa-zisei Patriarhii shismatice a Kievului [sustinuti de fortele pro-europene – UOC-KP] au refuzat să le permita reprezentanților Bisericii Ortodoxe din Ucraina sa ia victima si sa o duca la spital. După mai multe discutii, problema a fost rezolvată.

In materialul video a fost surprinsa enoriasa UOC, in stare de inconstienta, care a fost luata de o masina de politie ce s-a indreptat imediat spre cea mai apropiată unitate medicala. Potrivit martorilor oculari, aceasta procedura a fost insotita de aplauzele si strigatele asa-zisei Patriarhii a Kievului: „Bravo, este pe moarte, va muri, și-i va parasi pe cei care acum se mai afla in biserică” (pe mama femeii vătămate).

Din păcate, imediat dupa aceasta, a mai urmat un nou incident. Un alt enoriaș al UOC s-a simțit rău, din cauza unei probleme a tensiunii arteriale. In prezent, in interiorul lacasului se afla un medic, oferind asistența necesară celor răniți.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке