Selectați pagina

Propunerea Ministerului Educației: Detectoare de metale, aparate de bruiere și camere video la BAC

Propunerea Ministerului Educației: Detectoare de metale, aparate de bruiere și camere video la BAC

DETOrarul și desfășuratorul de examene a fost deja aprobat de Ministerul Educației. În anul de studii 2012-2013 sesiunea examenelor de bacalaureat va avea loc în perioada 4-21 iunie.

În cadrul examenelor de bacalaureat, disciplinele şcolare cu statut de examen obligatoriu vor fi susţinute la limba şi literatura română, în şcolile alolingve, limba de instruire, limba străină, dar şi un examen de profil – matematica pentru cei de la profil real şi istoria pentru profilul umanist.

Candidații la BAC vor susține și un examen la o disciplină şcolară, propusă spre alegere (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istorie, informatică).

Totodată, ME și Agenția de Evaluare și Examinare au propus spre dezbateri proiectul Metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor de bacalaureat 2013. Se propune ca în centrele de bacalaureat şi centrele republicane de evaluare a lucrărilor, respectiv, să fie echipate cu scanere de depistare a metalelor, aparate de bruiere a legăturii telefonice și camere video.  Propunerile și sugestiile asupra proiectului metodologiei pot fi prezentate pînă la 24 decembrie curent.

Proiectul Metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor 2013 a fost plasat pe pagina web a Ministerului Educației www.edu.md și a Agenției de Evaluare și Examinare www.aee.edu.md. De asemenea, candidații se pot familiariza cu programele de examen pentru disciplina limba și literatura română și matematica.

Sursa: unimedia.info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.