Selectați pagina

Proorocia Sfântului Mitropolit Varlaam despre căderea creştinească a Ţării Moldovei

Proorocia Sfântului Mitropolit Varlaam despre căderea creştinească a Ţării Moldovei

’’Binecuvântat a fost pământul Moldovei şi neruşinată a fost ocara oamenilor, care, prin faptele şi apucăturile lor stricate, vor întoarce pe voievozi în morminte şi vor face pe stramoşi sa lăcrimeze sub glie, stând cu fruntea plecată în faţa Marelui Stăpân Hristos pentru ruşinea lăsată de urmaşii lor“.

Nota redacţiei: Dacă veţi citi cu atenţie această profeţie a Sfântului Varlaam, Mitropolitul Moldovei, veţi decoperi cât de adevărate sunt cele prezise de el. Ce ne rămâne de făcut în această situaţie, în care ne aflăm cu toţii? Ceea ce au făcut ninivitenii… Să ne pocăim cât mai este timp!

“Dupa plecarea mitropolitilor fanarioti vor urma oameni nevrednici la scaunul Moldovei, care vor incerca sa vanda dreapta credinta. Amestecurile de credinta drept-maritoare cu cele papistasesti si paganesti nu vor mai fi (n.n. considerate ca) o uraciune si o urgie inaintea lui Dumnezeu. Oamenii se vor vinde intre ei, vor fi taieri de sabie intre frati pentru putere si ranguri pamantesti.

Moldova va fi rupta si impartita dupa bunul gust al puterii de la Rasarit, prin sfaturi marsave si ticaloase (n.n. în 1812 Basarabia a fost anexată la Imperiul Rus). La vremea din urma o hiara rosie cu multe capete va inghiti intreaga Europa crestina, iar oamenii se vor salbatici mai rau ca fiarele (n.n. – este vorba de perioada comunistă).

Oamenii se vor inrai si vor strica obiceiurile pamantului, inmultindu-se intre ei ca dobitoacele fara nicio nerusinare, lepadand Sfanta Taina crestina a nuntii. Vor defaima obiceiurile crestinesti dedandu-se la tot felul de obiceiuri straine, iar paganii se vor amesteca cu sange crestinesc. Mare urgie va fi atunci.

Domnii pamantului vor fi oameni vanduti satanei, care nu vor mai purta grija poporului drept-credincios. Mosiile stramosesti vor fi calcate cu japca si luate de straini dupa bunul lor plac, lucru nemaiintalnit in curgerea timpului in Moldova (n.n. oare nu stau astăzi pământurile noaste pârloagă şi străinii le cumpără pe un preţ de nimic…?).

Biserica stramoseasca va fi rusinata de noile obiceiuri paganesti si papistasesti, aduse cu sila de vladicii lor cu apucaturi satanicesti (n.n. – ecumenismul). Oamenii afierositi lui Hristos cu slujba vesnica vor lepada sfantul chip si fagaduinta inaintea lui Hristos, dedandu-se la viata lumeasca de dinainte.

La vremea cea din urma, pamanturile nu-si vor mai da roada lor, padurile vor fi taiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde mosiile fara de rusine, uitand ca stramosii lor le-au pastrat cu sabia .

Legile crestinesti ale tarii vor fi lepadate, iar hrisoavele voievodale vor fi luate in ras, iar conducatorii netrebnici vor face legamant cu fiara apocaliptica (n.n. atribuirea codurilor personale cetăţenilor). Vlastarele moldovenesti, urmasii domnilor si boierilor de demult, se vor deda la obiceiuri si apucaturi ieftine. Barbatii vor schimba obiceiul dumnezeiesc al demnitatii lor si se vor acoperi in straie femeiesti, iar femeile vor umbla precum barbatii (n.n. – despre păcatul sodomiei şi clelalte urâciuni). Adunarile din sarbatori si toate obiceiurile pamantului vor fi schimbate in obiceiuri si apucaturi salbatice, paganesti, aducand in Moldova in locul jocului de sarbatoare jocuri de la salbatici (n.n. Sărbători păgâne, precum Hallowen-ul, Saint Valentin, 1 martie, 8 martie, 23 februarie, Ziua independenţei Republicii Moldova ş. a.).

La vremea de apoi, pe pamanturile Moldovei va domni saracia, jalea, moartea, spaima, frica si omul nu va mai fi stapan in batatura lui. Vor pune domnii pamantului biruri si legi cum n-au mai fost de la intemeierea Moldovei. Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu.

Hiarele pamantului si pasarile si toate dobitoacele isi vor schimba firea lor si vor aparea alte feluri de dobitoace, iscodite dupa mintea omului, care vor fi slabe la trup si fara de folos.

La vremea cea din urma, oamenii se vor strange unii langa altii in tot felul de nascociri, lepadand truda satului, munca va fi o rusine, rusinea va ramane un obicei, iar cei drepti vor fi considerati nebuni. Se vor insela unii pe altii crezand ca asta e legea lui Dumnezeu.

Si, in cele din urma, ultima randuiala a pamantului: se vor dezgropa oasele parintilor si stramosilor nostri, vor fi daramate bisericile, vor fi lepadate randuielile crestinesti si vor iesi un soi de oameni care, tot in numele lui Dumnezeu, vor face biserici fara cruce, vor nesocoti Sfanta Jertfa si, in cele din urma, o vor amesteca in slujire cu paganii (n.n. – ecumenismul, Mişcarea New Age şi alte rătăciri).

Asa arata Apocalipsa Sfintei Carti a Scripturii, ca la vremea din urma, cand veti vedea uraciunea pustiirii in locul cel sfant, razboaiele pe alocurea, urgiile si uciderile intre oameni, lepadarea pruncilor din pantecele femeiesti si oameni cautand linistea de la un capat al altuia al pamantului, cand graiurile se vor amesteca ca alta data in Babilon, si sfarsitul va fi aproape.

Moldova cea frumoasa si bogata, plina de daruri dumnezeiesti, plina de locasuri sfinte, plina de oameni harnici si credinciosi, va cadea in mainile paganilor si a necredinciosilor, iar caderea ei va fi mai grea decat caderea Constantinopolului din vremea maritului nostru domn Stefan cel Mare si Sfant.

Binecuvantat a fost pamantul Moldovei si nerusinata a fost ocara oamenilor, care, prin faptele si apucaturile lor stricate, vor intoarce pe voievozi in morminte si vor face pe stramosi sa lacrimeze sub glie, stand cu fruntea plecata in fata Marelui Stapan Hristos pentru rusinea lasata de urmasii lor“.

(Document domnesc despre vremurile de pe urmă ale Ţării Moldovei, dat de Mitropolitul Varlaam Mitropolitului Macarie, descoperit ulterior de Paul de Alep)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. apostol

  Când vedem jalea duhovniceacă în care ne aflăm cu toţii, şi în loc să ne unim, noi mai tare ne dezbinăm. Unii preoţi îl acuză pe Mitropolitul nostru că nu ia atitudine faţă de legile anticreştine care se votează şi de alte lucruri. Ar trebui ca toţi să ştie că mărturisirea credinţei începe de la fiecare în mod personal. Deci, să nu-l arătăm cu degetul pe Vlădica, ci să începem să ne corectăm noi-înşine mai întâi. Sf. Serafim de Sarov a spus:”Dobândeşte pacea şi mii de oameni se vor mântui în jurul tău”, adică să se silească fiecare să-L dobândească pe Duhul Sfânt, iar judecata ierarhului s-o lase în seama lui Dumnezeu.

  ÎNTRU MULŢI ANI STĂPÂNE, VLĂDICA VLADIMIR!!!

  Răspuns
 2. Ala

  Ma apuca groaza cand citesc astea si le recunosc alaturi de mine si chiar in mine. Ma apuca groaza ca lenevia mea este mai mare decat ravna pentru Dumnezeu. Ma apuca groaza nu pentru ce vad ci pentru ca eu nu fac nimic ca sa indrept in mine si in casa mea. Si mi-e scarba ca delasarea persista si nu am macar o farama de vointa intru a ma schimba.

  Răspuns
  • Danu

   Că bine zici, soră Ala, de-ar da Dumnezeu la mai mulţi creştini aşa luminare a minţii ca fiecare să vadă pricina răului din jur chiar în el-însuşi şi să înceapă corectarea cu el-însuşi. Doamne-ajută-mi mie şi la toţi!

Urmăritori / Pingbacks

 1. Prorocia Sf Mitropolit Varlaam despre căderea creștinească a Țării Moldovei – document domnesc despre vremurile de pe urmă ale Țării Moldovei, dat de Mitropolitul Varlaam Mitropolitului Macarie, descoperit ulterior de Paul d - […] Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Proorocia Sfântului Mitropolit Varlaam despre căderea creştinească a Ţării Moldovei https://www.aparatorul.md/proorocia-sfantului-mitropolit-varlaam-despre-caderea-crestineasca-a-tarii… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *