Selectați pagina

Proorocia Fericitului Filotei Zervakos

Proorocia Fericitului Filotei Zervakos

Sfârşitul va veni “atunci când femeile vor deveni bărbaţi şi bărbaţii femei– Fericitul Filotei Zervakos

FILOTHEOS-ZERBAKOS“Femeile(n.n.) umblă acum goale, – desi bărbatii nu suntmai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu.A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”.

“Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veşminte. Ce să spun şi despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutăţii, diavolul. Vai şi amar! Cum de nu le e ruşine femeilor creştine? Ţigăncile şi musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbaţi, pe când femeile creştine, care au tradiţie de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinţii Părinţi să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârşită prin felul în care se îmbracă! Taţii şi mamele să fie pilde bune şi să nu-şi lase copiii – povăţuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbaţii să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecăţii.Femeile care intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios şi fără de ruşine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă şi îi smintesc şi pe ceilalţi credincioşi din biserică.

Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez şi să mustru. Nu vreau acest lucru, şi poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aş iubi, nu v-aş cerceta. Îndreptaţi-vă şi atunci voi înceta şi eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi!

Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulţi ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoşătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci şi credinţa va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbaţi şi bărbaţii femei“.

Şi Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când nişte creştini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când ruşinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecăţii va fi aproape“. Aceste profeţii ale Domnului nostru Iisus Hristos şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale altor prooroci, apostoli, Sfinţi Părinţi, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie.

Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea şi responsabilitatea să-i povăţuiesc pe fiii mei. Te povăţuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ţi mai vopsi buzele, unghiile şi faţa şi să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ţi dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopseşti cu culori roşii, Îl huleşti pe Dumnezeu. E ca şi cum ai spune: “Dumnezeu n-a ştiut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roşii; şi ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire şi preţuiască bărbaţii şi femeile fără minte şi să-mi spună că sunt <<femeie fermecătoare>>, modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, şi pe toţi oamenii cuminţi şi cu frică de Dumnezeu, şi-l bucuri pe diavol şi pe oamenii neînţelepţi, bărbaţi şi femei.

Aşadar, dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu şi ţi-e frică de Dânsul, dacă mă respecţi şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primeşti scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi. Şi să-ţi împodobeşti de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioşenie şi virtuţi. Atunci se va bucura şi Dumnezeu, şi îngerii, şi Maica Domnului, şi sfinţii, şi te vor ocroti şi învrednici să intri în Împărăţia Cerurilor.

Însă dacă vei urma moda şi te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiţi vopsindu-te, le vei imita şi la fumat, şi la jucat cărţi şi la altele, care sunt scârboase chiar şi când le aminteşte cineva”.

Din ’’Ne vorbeşte Părintele Filotei Zervakos’’

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  cel mai grav este anume atunci, când le vorbeşti femeilor despre aceasta, că este urâciune în Ochii Lui Dumnezeu şi nimeni nu va avea iertare pentru aşa răzvrătire a trupului – cu asta nu faci nimic, pentru că femeia deşi cunoaşte adevărul – să se îndrepte nici în gând nu are.

  şi asta cu adevărat nu se referă doar la femei ci şi la bărbaţi.

  Au proorocit Sfinţii că la sfârşitul vremurilor nu se va deosebi bărbaţii de femei şi invers.

  De aceasta avem de pătimit cu toţii.

  şi dacă cineva ar tolera desfrânarea s-ar asemui cu sodomiţii şi gomoriţii, pentru că e clar că nici har nu are.

  Şi cine ar urâ ucigaşii iar la desfrânaţi şi-ar sclinti privirea – păgân este şi înşelat.

  Şi deşi Domnul nu urăşte pe păcătoşi ci păcatul, aşa şi adevăraţii Creştini trebuie să menţină treapta duhului, ca nu cumva să judece pe semenul său din mândrie, pentru că cu adevărat ar trebui să-i arate frăţeşte în formă de sfat greşala de moarte ca să se întoarcă şi să fie viu, pentru că La Dumnezeu nu rămâne nici o singură osteneală fără răsplătire însutită, şi nu are nici o însemnătate rezultatul. la fel stă treaba şi cu tăcerea cu care Îl vindem pe Dumnezeu.

  Avem datoria Sfântă de a spune tuturor (măcar celor apropiaţi) că desfrânarea trupului (care nu noi l-am făcut, ci l-am împrumutat ca pe un automobil) este spre judecată strictă şi fără milă, de alta împlinind o singură poftă la acest capitol, noi automat călcăm întrecul Decalog care este temelia mântuirii a ficărui Creştin.

  Toate bolile apar de la păcate. Cu ce organ păcătuim cu acela şi ne îmbolnăvim.

  Răspuns
 2. simona

  In toate timpurile au fost femei care duceau lipsa de moralitate . Cuvintele “cand femeile vor deveni barbati si barbatii femei”, ar mai avea un inteles duhovnicesc : cand barbatii isi vor pierde barbatia prin nestavilita pofta catre multe femei si nu catre una singura (ca sotie) ,devenind in loc de barbati puternici , cu infranare , ca Iacov , niste biete fiinte reprezentative ale sexului masculin , lipsite de personalitate si scurgandu-se in toate partile . Iar femeile vor deveni barbati , adica vor purta pe umerii lor toate greutatile vietii , facand si munca acestora , avand si responsabilitatile de parinti , si ca mama si ca tata .Si acestea se vor intampla pentru ca si femeia si-a pierdut feminitatea si puritatea fecioreasca si prin asta a pierdut respectul barbatului , care la randul sau , nu se poate implini ca barbat adevarat , decat printr-o singura femeie fecioara , devenita sotie , nu printr-o multime de femei desfranate .
  Despre acestea arata si Sfantul Efrem Sirul , in scrierea lui despre sfarsitul lumii.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.