Selectați pagina

Ministerul Apărării și UN Women Moldova vor cooperarea pentru a promova egalitatea de gen în sectorul de securitate şi apărare

Ministerul Apărării și UN Women Moldova vor cooperarea pentru a promova egalitatea de gen în sectorul de securitate şi apărare

Ministerul Apărării și UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) își vor consolida cooperarea pentru a promova egalitatea de gen în sectorul de securitate şi apărare. Un Memorandum în acest sens a fost semnat astăzi la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede desfăşurarea mai multor activităţi care au ca obiectiv consolidarea cooperării dintre cele două instituţii privind implementarea ariei de intervenție „Egalitatea de gen în sectorul de securitate şi apărare” a Strategiei pentru asigurarea egalității între femei și bărbați în R. Moldova pe anii 2017-2021.

Colonelul Alexandru Roman, șef de direcţie la Ministerul Apărării, a declarat că UN Women va oferi suport la realizarea Programului naţional de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea și securitatea pentru anii 2018-2021.

Potrivit ministerului nominalizat, colaborarea dintre cele două entități se va axa în particular pe reducerea stereotipurilor legate de rolul femeilor în sectorul de securitate și apărare, creșterea posibilităților pentru femeile și bărbații din sistem de a îmbina viața profesională cu cea de familie, prevenirea și combaterea discriminării, hărțuirii sexuale și violenței în bază de gen, dezvoltarea capacităților instituționale pentru integrarea dimensiunii de gen în politicile de securitate și apărare şi susținerea participării femeilor în procesul de consolidare a păcii și în cadrul misiunilor de menținere a păcii.

Documentul a fost semnat de Secretarul de Stat al Ministerului Apărării Vladimir Iliev şi reprezentanta interimară de ţară UN Women, Asya Varbanova, pe o perioadă de trei ani. Acesta va putea fi prelungit cu doi ani.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *