control-mintea-umanaDin anii ’50 au existat acuzatii conform carora s-ar fi dezvoltat arme de control al mintii si s-ar fi facut experimente pe oameni. Recent, in SUA au aparut informatii despre o noua tehnologie de manipulare a creierului, cu ajutorul careia se pot dezvolta arme capabile sa controleze creierul uman.

Sapatamana trecuta, Institutul National de Sanatate (NIH) din Statele Unite a emis un raport referitor la „Cercetarea creierului prin neurotehnologii avansate inovatoare”, in care se analizeaza pe larg proiectul „Creierul”, sustinut de presedintele Barack Obama, potrivit Asian Human Rights Commission.

Raportul mentioneaza necesitatea de a dezvolta o modulatie electromagnetica, o noua tehnologie de manipulare a creierului uman. In acelasi timp, ziarul britanic The Guardian a publicat un articol in care explica faptul ca medicamentele pentru creier vor fi inlocuite, probabil, cu manipularea circuitului creierului.

Aceasta este o schimbare uriasa privind cercetarea circuitului creierului, care in prezent este finantata in mod substantial. „Noile tehnologii, cum ar fi optogenetica, arata ca un control fin al circuitelor creierului ar putea fi posibil”, a spus Vaughan Bell, psiholog si cercetator la King College din Londra.

„In timp ce stimularea cerebrala profunda implica stimularea creierului cu curenti electrici, optogenetica implica injectarea unor neuroni cu ajutorul unui virus benign care contine informatia genetica pentru proteinele sensibile la lumina.

Astfel, celulele creierului pot fi controlate prin utilizarea unor flash-uri de lumina. Pana in prezent, acest lucru a fost demonstrat numai la animale, dar exista sperante mari ca s-ar putea dezvolta tratamente controlate si la oameni”, a declarat Bell.

Amenintarea privind dezvoltarea armelor neuronale este reala, considera NIH. Raportul arata ca exista multe indicii ca dezvoltarea tehnologiei necesara pentru armele neuronale este posibila din punct de vedere stuiintific. In plus, unii spun ca astfel de tehnologii au fost folosite in mod sistematic impotriva oamenilor.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wflw_MIKEIc[/youtube]

Sursa: ziare.com