Selectați pagina

Proiect finantat de americani si suedezi: Manualele si caietele vor fi inlocuite de roboti in cel putin 11 scoli din tara

Proiect finantat de americani si suedezi: Manualele si caietele vor fi inlocuite de roboti in cel putin 11 scoli din tara

Cităm o ştire apărută pe protv.md:

Manualele si caietele vor fi inlocuite de roboti, in cel putin 11 scoli din tara. Astazi, profesorii si elevii au primti tot felul de gadget-uri, pe care le vor utiliza la lectii. A fost posibil datorita unui proiect finant de americani si suedezi.

La istorie copiii vor putea uita de imaginile plictisitoare din carti, iar cu ajutorul unei perechi de ochelari virtuali, elevii il pot vedea si pe Napoleon Bonaparte. Iar profesorii  vor putea trimite toate temele pentru acasa copiilor apasand doar pe un singur buton.

Ionela TITIRESCU, REPREZENTANT PROIECTUL DE COMPETITIVITATE: “Sunt niste pietricile ciudate, sunt sensori de proximitate, care pot fi utilizati in clasa. Atunci profesoara poate trimite elevilor pe telefoanelor lor si tema pentru acasa fara ca elevii sa faca vreo notita.”

 Cu imprimante 3D, scanere, tablete si tot felul de seturi de robotica s-au ales astazi elevii din 11 scoli din tara. De exemplu, cu unul dintre acesti roboti elevii la geografie pot afla, cand va ploua, dar si din ce parte va bate vantul in urmatoarele zile. Totodata, elevii vor putea invata, jucandu-se. Mai nou, acestia vor ilustra tema pentru acasa prin diferite figuri create de ei din lego.

Ionela TITIRESCU, REPREZENTANT PROIECTUL DE COMPETITIVITATE: “Par a fi niste jucarii, daca profesorul este creativ poate sa faca niste istorioare sa-i roage pe elevi sa creeze astfel de modele.”

 Profesorii au ramas incantati de imprimanta 3D.

Boris VOLOSATII, DIRECTOR LICEUL TEORETIC “GHEORGHE ASACHI”: “Cu el se poate de modelat orice si la fizica si la chimie si la biologie.”

Si cum autoritatile si-au propus sa digitalizeze lectiile la toate disciplinele, copiii vor trebui si la arta plastica sa foloseasca roboti. Astazi elevii din clasa a patra si-au prezentat noua creatie. Elevii spun ca deja vor merge cu mai mare drag la lectii.

“Mimica a fost wow. Chestia asta e reala, o vad, o pipai. Majoritatea lucrurilor le-am vazut pe net.”

“Am reusit sa le testez, eram atat de bucuroasa ca in sfarsit va fi interactiv la lectii. Nu e ceva vechi, care pur si simplu este din carti, scheme si tabele, care sutn vai decenii.”

Unii profesori recunosc ca, desi au invatat cum sa utilizeze noile tehnologii, totusi, la inceput le va fi dificil sa se adapteze.

“Daca vom folosi robotii, copiii vor sti mai bine ce invata.”

Dotarea scolilor cu roboti si gadget-uri face parte dintr-un proiect pilot finantat de SUA si Suedia pentru a moderniza sistemul de invatamant de la noi din tara.

Beth BROWNSON, REPREZENTAT USAID: “Noi vom invata moldovenii si pe urma ei vor invata alte generatii de moldoveni.”

 Costul proiectului “Clasa viitorului” este de 300 de mii de dolari, dintre care 50 de mii de dolari a dat ministerul Educatiei. De acest proiect vor beneficia peste 12 mii de elevi.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке