„Cu trei ani în urmă (2003) I.P.S. Daniel al Moldovei, unul dintre absolvenții seminarului ecumenic și fost profesor la acest seminar, și-a dat binecuvântarea pentru tipărirea unei „CĂRTI DE SLUJBĂ ECUMENICĂ” – versiunea românească editată de Mitropolia Iașului – în care se face un amestec neîngăduit între Sfânta Liturghie Ortodoxă și invențiile protestante eretice.

papa francisc impreuna cu patriarhul daniel al romaniei

Proiect de Liturghie ecumenică de o absolută blasfemie publicată cu aprobarea Mitropoliei Moldovei

În timpul acestei „liturghii” participanții schimbă între ei, la un moment dat, „un semn al păcii”! Oare ce înteleg editorii cărtii prin acest termen? Înainte de împărtășire, tipicul liturgic ortodox prevede sărutul păcii pentru slujitori.

Se rușinează ei de termenul ortodox? Sau „semnul păcii” o fi vreo insignă masonică? Și preotul care redactează această carte plină de erezii, el însuși fiind un absolvent al seminarului ecumenic, nu se teme oare de pedeapsa divină?”

„Proiectul de Liturghie ecumenică publicat la Iași este o absolută blasfemie publicată cu aprobarea Mitropoliei Moldovei.

Este o blasfemie în care se amestecă rugaciunile protestante cu parți frumoase ale liturghiei noastre și aceasta este de neîngăduit…

Eu știu că Bisericile din Serbia, Georgia și Ierusalim s-au retras din Consiliul Mondial al Bisericilor. La noi sunt prea multe forțe care lucrează pentru ecumenism….

Mă refer la ierarhie, la teologi și chiar la persoane care influențează atitudinea Bisericii.”

Părintele Gheorghe Calciu Mărturisitorul