Selectați pagina

Proiect de lege care prevede pedepse mai aspre pentru vitezomani

Proiect de lege care prevede pedepse mai aspre pentru vitezomani

Ministerul de Interne vrea pedepse mai aspre pentru vitezomani si vine cu un proiect care prevede amenzi ce-ti taie cheful sa mai apesi pe acceleratie. Acestea vor creste cu 300 de lei. Unii soferii cred ca amenzile sunt si asa mari, iar majorarea lor nu va schimba nimic, scrie protv.md

“Cred ca ceea ce este e destul. Si asa nu corespunde veniturilor moldovenilor. Amenzile sunt deja destul de mari.”

“Amenda e destul de mare acum. Ar fi in favoarea celor care gestioneaza traficul aceasta marire. Oamenii cum s-au deprins sa conduca asa o sa si conduca.”

Pentru depasirea limitei de viteza cu 10 km pe ora amenda ar putea creste de la 300 la 600 de lei. Iar daca veti avea la bord cu 40 de km pe ora mai mult decat e permis veti plati nu 1500, ci 1800 de lei. Unii soferi sustin, insa, ca o astfel de majorare nu ii va opri pe cei carora le place sa aiba viteza si sa incalce legea.

“Trebuie sa fie o limita de viteza in oras, sa nu o depaseasca. Sunt multe accident, decesuri. Amenzile nu cred ca o sa-i astampere. Asta e in sange, daca are de apasat, apasa.”

“Eu ma gandesc ca la noi in Moldova asa ceva nu o sa se primeasca, pentru ca totul se vinde si se cumpara.”

Puncte de penalizare veti primi tot atatea. Proiectul de lege urmeaza sa fie supus dezbaterilor publice, iar dupa asta va fi modificat sau completat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *