Selectați pagina

Programare online la medicul de familie

Programare online la medicul de familie

spitalÎn instituţiile medicale din republică trebuie să fie implementat serviciul de programare online la medicul de familie. Aceasta este propunerea ministerului Sănătății, iar mecanismul este elaborat de către două companii din România şi una din Republica Moldova.

Șeful Serviciului e-transformare de la Ministerul Sănătăţii, Alexandru Roşioru, a menționat că este creat un sistem care presupune informatizarea tuturor proceselor din interiorul medicinii primare. Astfel, absolut toate acţiunile, începând de la registratură şi continuând cu direcţionarea şi colectarea datelor şi crearea fişei electronice a pacientului, vor avea loc în mod electronic.

Unul din serviciile pe care le presupune acest sistem este înscrierea online la medicul de familie. Orice cetăţean se va putea programa la medic accesând portalul electronic care urmează să fie lansat. În acelaşi mod va putea accesa şi rezultatele analizelor de laborator.

Serviciul va fi administrat până la sfârşitul anului 2015 de către o companie de consultanţă din România, după care în 2016 va trece în subordinea unor subdiviziuni ale Ministerului Sănătăţii.

Costul total al proiectului se ridică la 19 milioane de lei.

Sursa: evz.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *