Selectați pagina

Ministerul educatiei continua reformele distructive

Ministerul educatiei continua reformele distructive

scoalaPrograma şcolară ar putea fi simplificată în următorii ani, astfel încât aceasta să fie atât utilă elevilor, cât şi accesibilă. Cel puţin, asta intenţionează să facă Agenţia de Asigurare a Calităţii, care va fi transformată în Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare. O hotărâre în acest sens a fost aprobată azi de Guvern.

Potrivit ministrului Educaţiei, Maia Sandu, schimbarea denumirii este necesară, din motiv că deja există Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Profesional, sintagma de “agenţie de asigurare a calităţii” regăsindu-se de două ori.

De asemenea, este nevoie de reorganizarea instituţiei, pentru că aceasta va avea şi responsabilităţi noi: evaluarea naţională şi internaţională, organizarea olimpiadelor naţionale şi organizarea participării elevilor la olimpiadele internaţionale, revizuirea şi modernizarea curriculum-ului.

“Curriculum-ul actual nu este unul relevant, este un program foarte complicat şi nu reuşim să pregătim tinerii pentru viaţă aşa cum ne-am propus”, a mai spus Maia Sandu.

Instituţia va avea peste 23 de angajaţi şi ar avea nevoie de aproximativ 2,4 milioane de lei supliment la salariu.

Sursa: realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *