Selectați pagina

Profețiile Sfinților se împlinesc sub ochii noștri

Profețiile Sfinților se împlinesc sub ochii noștri

Biblia este o carte deosebit de compelxă și armonios alcătuită. Ea începe cu începutul (lumii) și se termină cu Sfârșitul. Dacă primele cărți ale acesteia sunt cărți istorice, Apocalipsa este o carte profetică. Iisus spune în Matei 24 care sunt semnele celei de-a Doua Veniri a Sa, iar în cartea Apocalipsei, Sfântul Apostol Ioan (cel care a scris și Evanghelia după Ioan, și epistolele 1,2 și 3 Ioan) are o vedenie dumnezeiască, în care Mântuitorul Însuși îi arată toate despre Sfârșitul acestei lumi.

sfinti si ingeri

Profețiile Sfinților se împlinesc sub ochii noștri

Sfinții Părinți ai Bisericii, precum Sfânta Macaria, Sfântul Paisie Aghioritul, Sfântul Cosma Etolul, etc, ne prezintă detaliat și mult mai ușor de înțeles profețiile Bibliei, inspirați fiind de Duhul Sfânt. Scrierile Sfinților Părinți și Biblia nu se exclud între ele ci se completează și se înlănțuiesc una prin alta, cu Harul Sfântului Duh.

Dar oare se împlinesc profețiile Biblice și ale Sfinților Părinți, sub ochii noștri? Biblia spune: “Şi aceasta să ştii că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele; Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie, Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine,Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei” (2 Timotei 3:1-5)

Comparând aceste versete la vremurile pe care le trăim, este evident faptul că trăim în zilele din urmă. Mai mult, profețiile Sfinților se împlinesc sub ochii noștri, de exemplu Profețiile Sfântului Lavrentie din Cernigov. Durerile prin care lumea trece, necazurile, greutățile și suferințele, au fost profețite de Dumnezeu cu mii de ani în urmă. După cum a profețit Scriptura, vai, ce vremuri grele trăim! Oamenii au ajuns așa cum spunea Biblia acum aproape 2000 de ani, ba chiar mai răi. Sfântul Nifon, în Dumnezeiasca sa vedenie, Îl vede pe Hristos spunând: “Ajunge! Voi curma acest veac la jumătate! Să înceteze stăpânirea păcatului!“. Aceste vremuri le-am ajuns! Aceasta este stăpânirea păcatului…

Toate acestea nu sunt din vina lui Dumnezeu, sau din cauza Lui, ci din a noastră. Depărtarea noastră de El și de Poruncile Lui, lipsa dragostei pentru El, lipsa credinței, înmulțirea fărădelegilor, toate acestea sunt cauza a ce se întâmplă azi. Sfântul Paisie Aghioritul spune în “Cu durere și dragoste pentru omul contemporan” că diavolul are drepturi asupra noastră, deoarece noi i le dăm. Stăpânirea întunericului și puterea pe care acesta o are peste lume este din cauză că noi îi permitem să facă ce vrea cu noi, prin neascultarea de Dumnezeu și ascultarea de diavol. Pocăința, adică Sfânta Taină a Spovedaniei, unită cu Împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului, sunt singurele mijloace prin care îi luăm diavolului drepturile pe care le are asurpa noastră. Să ne întoarcem la Dumnezeu, Atotmilostivul nostru Părinte, Cel ce ne așteaptă cu brațele deschise, fiindcă vremea este aproape. Timpul s-a scurtat, Judecata bate la ușă, cât vom mai amâna întoarcerea noastră? Să luăm aminte că în orice clipă moartea ne poate lua, fiindcă și cei tineri și în putere mor. Să luăm aminte că “Bucurie se face în cer pentru un păcătos care se pocăiește” (Luca 15:10).

Articol relatat de blogul Mântuirea

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.