Selectați pagina

Profesorul de Drept Constituțional: Se ajunge la discriminare a persoanelor în funcție de vaccinare

Profesorul de Drept Constituțional: Se ajunge la discriminare a persoanelor în funcție de vaccinare

Prin măsurile luate sau preconizate, autoritățile încalcă mai multe articole din Constituție și se ajunge la discriminare a persoanelor în funcție de vaccinare, relatează sputnik.md

discriminare in functie de faccinare

Profesorul de Drept Constituțional: Se ajunge la discriminare a persoanelor în funcție de vaccinare

Unul dintre cei mai importanți experți în materie de Constituție din România, fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu, a arătat clar că se ajunge la discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

Profesorul de Drept Constituțional a declarat la Antena 3 că ”Sînt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție”.

”În primul rînd este încălcat Art. 1 din Constituție (României), care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trebuie să fie respectate”, a spus profesorul Iancu, arătînd că ”Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi”.

În al doilea rînd, subliniază Gheorghe Iancu, ”Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de drepturi și spune că cetățenii sînt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

”Nimeni nu este mai presus de lege – ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea”, punctează fostul Avocat al Poporului.

În al treilea rînd, ”mai aveam dreptul la sănătate”, atrage atenția profesorul Iancu. ”În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curînd un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare”.

În fine, în al patrulea rînd, ”mai există și o restrîngere a exercitării drepturilor, care se poate face DOAR prin lege și NU prin hotărîri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a declarat profesorul Gheorghe Iancu.

În aceste condiții, soluția profesorului Gheorghe Iancu este clară: Hotărîrea de Guvern român ar trebui contestată prin Avocatul Poporului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.