Un profesor din Franţa care şi-a făcut tatuaje pe tot corpul, inclusiv pigmentarea scleroticii, spune că nu i s-a mai permis să predea la o grădiniţă după ce un părinte l-a reclamat pentru faptul că i-ar fi speriat copilul, informează Reuters, citat de stirileprotv.ro

Profesorul Sylvain Helaine, în vârstă de 35 de ani, care predă în continuare elevilor cu vârste de peste şase ani, a spus că elevii lui, după ce trec de şocul primei întâlniri, nu mai acordă apoi importanţă aspectului său fizic, scrie Reuters, citat de Agerpres.

″Toţi elevii mei, precum şi părinţii acestora, au avut mereu o atitudine degajată în ceea ce mă priveşte pentru că au văzut cum sunt ca om″⁣, a spus Helaine care, potrivit propriilor estimări, a petrecut circa 460 de ore în saloanele de tatuaj.

Profesorul francez a relatat că anul trecut preda la o clasă de grădiniţă din cadrul şcolii primare Docteur Morere, din Palaiseau, o suburbie a Parisului, când părinţii unui copil de trei ani l-au reclamat la autorităţile educaţionale. Aceştia au spus că fiul lor, care nu era în clasa lui Helaine, a avut coşmaruri după ce l-a văzut.

După câteva luni, autorităţile şcolare l-au informat pe profesor că nu va mai preda copiilor de grădiniţă, a spus acesta. ″Cred că decizia pe care au luat-o a fost într-adevăr tristă″⁣, a spus Helaine.

Un purtător de cuvânt al autorităţii locale educaţionale a spus că s-a ajuns la un acord cu Helaine pentru ca profesorul să fie transferat de la acea grădiniţă. Copiii sub şase ani ″ar putea fi speriaţi de înfăţişarea sa″⁣, a precizat purtătorul de cuvânt.

În ciuda tuturor piedicilor, Sylvain Helaine a precizat că îşi va practica în continuare meseria: ″Sunt profesor de şcoală primară… îmi iubesc meseria″⁣.

Acesta a declarat că a început să se tatueze la vârsta de 27 de ani, când, în timp ce preda la o şcoală privată din Londra, a trecut printr-o ″criză existenţială″⁣. ″⁣Tatuajele sunt pasiunea mea″⁣, a mai spus el.