Selectați pagina

Profesor creştin suspendat pentru că «a greşit sexul» elevelor

Profesor creştin suspendat pentru că «a greşit sexul» elevelor

Un profesor a fost suspendat şi îşi poate pierde postul deoarece el a numit ,,fată” în mod accidental o fată. ,,Acest caz este unul dintr-o serie uriaşă de cazuri cu care ne confruntăm când profesorii se trezesc reduşi la tăcere sau pedepsiţi dacă refuză să se alinieze la capriciul transsexual actual” a spus Andrea Williams de la Centrul Juridic Creştin. ,,Dacă închidem ochii la înşelarea transsexuală, nu-i slujim bine pe copiii noştri, îi vătămăm”.

Joshua Sutcliffe preda matematică la elevii de liceu de la şcolile Stonewall, care sunt dedicate ,,confruntării homofobiei, bifobiei şi transfobiei”. Elevii săi îi depăşeau la rezultate pe cei din celelalte clase la matematică. Creştin, Sutcliffe respecta politica pro-transsexuală a şcolii adresându-se tuturor elevilor cu numele alese de ei. El evita să folosească pronumele ,,xe”, ,,xir”, ,,ei” sau orice alte pronume specifice pentru gen. ,,Am o convingere profundă că noi toţi suntem făcuţi după chipul lui Dumnezeu, bărbat şi femeie”, a explicat Sutcliffe. Însă, ,,eu nu am căutat niciodată să impun altora convingerile mele. Doar încerc să trăiesc cu toată seriozitatea Evanghelia păcii”.

Pe 2 noiembrie, el a făcut o greşeală onestă. Încercând să încurajeze munca stăruitoare şi perfecţionarea unui grup de eleve, care includea o fată ce se declarase transsexual, Sutcliffe le-a spus: ,,Bună treabă, fetelor”. El şi-a cerut imediat iertare în faţa elevei confuză faţă de gen şi a spus că gafa sa nu era intenţionată. Cu toate acestea, greşeala sa îl poate costa postul, şi îi poate costa pe elevii săi pierderea unui profesor îndrăgit.

Mama fetei a depus o plângere oficială împotriva lui Sutcliffe pentru ,,greşirea genului” fiicei sale care se crede băiat. Nu a fost prima ei plângere împotriva creştinismului lui Sutcliffe. ,,Aceasta este a doua oară când acest părinte a făcut o plângere în ce mă priveşte. Prima oară a fost pentru că împărţeam foi volante cu mesaj creştin la un marş homosexual”, a remarcat Sutcliffe. ,,Nici un alt părinte nu a făcut nici o plângere în ce mă priveşte”.

Conducerea şcolii a început o investigaţie şi l-a despărţit pe Sutcliffe de elevii săi, ţinându-l la ,,izolare” în cancelarie. Şcoala a conchis că Sutcliffe era vinovat de ,,greşirea genului” elevului, de faptul că ,,manifesta comportamente discriminatoare” şi încălca ,,politica de egalitate a şcolii”. Sutcliffe a fost suspendat. Profesorul a criticat modul în care a fost tratată greşeala sa neintenţionată. ,,Modul agresiv în care este impusă ideologia transsexuală subminează libertatea mea de credinţă şi conştiinţă”, a spus el ,,ca şi conştiinţa multor oameni din toată ţara care cred că genul este dat la naştere”.

,,Comunitatea Stonewall pare să iasă în public în mod intenţionat căutând să facă necazuri persoanelor care trăiesc sincer credinţa în Hristos”, a adăugat el. ,,Am văzut foi volante care-i încurajează pe membri să noteze şi să prindă pe picior greşit pe oricine nu se conformează ideologiei lor”. În opinia lui Sutcliffe, acţiunile şcolii ,,reflectă o tendinţă crescândă de a-i vedea pe creştini, oameni ca mine, marginalizaţi în piaţa publică şi credinţele noastre pedepsite şi reduse la tăcere”. El a spus pentru Church Militant că ,,oricine nu se conformează cu modul lor de gândire” este persecutat.

Aceasta nu este prima oară când Sutcliffe a fost prigonit pentru credinţa sa creştină. Vreme de un an şi jumătate, el a condus un club despre Biblie foarte popular pentru mai mult de 100 elevi până când directorul şcolii l-a desfiinţat din cauza unui detaliu tehnic, în timp ce alte grupuri precum Clubul LGBTI, Clubul de Percepţie şi Clubul de Qigong sunt permise.

Sutcliffe s-a opus considerării susţinerii transsexuale ca fiind o chestiune de ,,egalitate”. ,,Problema este că nu toate ideile sunt egale”, a explicat el. ,,Aruncarea de pe un pod nu are o greutate egală cu deschiderea uşii pentru cineva. Ideile şi politicile sunt pentru dezbatere riguroasă. Toate persoanele sunt egale. Ideile nu sunt egale”.

Şi alţii se opun impunerii ,,egalităţii” corecte politic. O asemenea politică transsexuală este ,,abuz al copilului”, potrivit preşedintelui Colegiului Pediatrilor Americani, dr. Michelle Cretella. Ea descrie hormonii de ,,tranziţie” ca o ,,castrare chimică” şi condamnă tendinţa crescândă de ,,mutilare chirurgicală a copiilor”[1]. ,,Trebuie să îndemnăm majoritatea tăcută a părinţilor, bunicilor şi specialiştilor din domeniul medical să vorbească deschis”, a spus dr. Cretella pentru Church Militant. ,,Trebuie … să cerem să se pună capăt acestui experiment social periculos în masă care are deja efecte devastatoare asupra tinerilor noştri”.

Fostul transsexual Walt Heyer, care a suferit operaţii chirurgicale pentru a trăi ca femeie vreme de aproape 10 ani, este de acord. El spune că operaţiile de ,,schimbare” de sex adesea eşuează deoarece ele nu pot trata ,,tulburările comorbide[2]” fundamentale, ci sunt ,,numai cosmetice”. ,,Este imposibil din punct de vedere biologic a transforma un bărbat într-o femeie sau o femeie într-un bărbat”, a spus Heyer pentru Church Militant.

Soluţia, sugerează Williams, este respectarea genului biologic al copiilor în timp ce ei parcurg anii adesea dificili ai adolescenţei. ,,Noi ştim cu toţii cât de mult ne schimbăm în anii de adolescenţă”, a subliniat liderul Centrului Juridic Creştin. ,,Este vital ca în aceşti ani să-i ajutăm pe copiii noştri să trăiască în sexul biologic cu care s-au născut în loc să-i încurajăm să-şi schimbe ‘genul’”. ,,Dacă îi încurajăm să-şi schimbe genul, nu este bine, nici compătimitor; este crud”, a afirmat ea.

,,Avem nevoie de o cultură în şcolile noastre care să ofere sprijin emoţional copiilor în perioada pubertăţii fără a-i încuraja să ia decizii pe viaţă împotriva sexului biologic natural”, a conchis Williams. ,,Dacă închidem ochii la înşelarea transsexuală, nu-i slujim bine pe copiii noştri, îi vătămăm”.

Presa a prezentat istoria lui Sutcliffe de mai multe ori.

 

[1] Se referă la operaţiile chirurgicale pe care medicii le fac persoanelor sub 18 ani care vor să treacă de la un sex la celălalt.

[2] Apariţia simultană a două sau mai multe boli psihiatrice sau fizice, de exemplu dependenţa de alcool şi depresia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *