supermarketProducătorii autohtoni susțin că unele rețele de supermarketuri impun taxe discrimnatorii și absurde, cum ar fi taxa de intrare, de prezență, de raft, de colț de raft, plata pentru acțiuni de marketing.

Reprezentanții asociațiilor de producători și ai rețelelor de supermarketuri au discutat la Ministerul Economiei despre modalitățile de ascces al produselor autohtone în magazinele mari. Astfel, producătorii s-au arătat nemulțumiți de impunerea mai multor taxe discriminatorii, dar și de faptul că primesc banii pentru marfa livrată supermarketurilor cu întârziere. Perioada când furnizorii primesc banii pentru marfa livrată ajunge și până la 45 de zile, timp în care sunt aduse alte cinci looturi de produse. Producătorii consideră că în acest mod ei creditează rețeaua de comerț.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Economiei, reprezentanții rețelelor comerciale nu au răspuns acuzațiilor producătorilor în schimb au venit cu propriile nemulțumiri. Astfel, ei susțin că furnizorii nu pot asigura livrarea continuă și în cantități necesare a produselor, prețul ridicat, calitatea sau ambalarea necalitativă a acestora. Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a anunțat că va colecta timp de două săptămâni propunerile tuturor părților interesate și vor elabora modificări ale legislației în vederea soluționării problemelor.